Ροδόνερο - Το προϊόν που δεν φαντάζεσαι πόσο καλό κάνει στην επιδερμίδα σου και όχι μόνο

  • Σάββατο, 16 Δεκέμβριος 2017 20:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Από τη Φύση

Γνωρίζεις καλά πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη του νερού στον οργανισμό αλλά και την επιδερμίδα σου. Όμως, ξέρεις ότι υπάρχει μία μορφή νερού που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα πιο ευεργετικά και να σου χαρίσει όλα αυτά που επιθυμείς;Συγκεκριμένα, μιλάμε για το ροδόνερο, του οποίου τα πολλαπλά οφέλη ούτε που μπορείς να φανταστείς.

Το ροδόνερο έχει χρησιμοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου από τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Το χρησιμοποιούσε ακόμη και η Κλεοπάτρα για να διατηρεί την επιδερμίδα της δροσερή και ελαστική καθ’όλη την διάρκεια της βασιλείας της!

Όμως, ποια είναι τελικά τα οφέλη του ροδόνερου που τόσο εξυμνούμε; Βγάλε χαρτί και μολύβι και σημείωνε:

- Έχει αντιφλεγμονώδη, καταπραϋντικές και στυπτικές ιδιότητες. Αν ψεκάσετε απευθείας επάνω στην επιδερμίδα, με την κατευναστική του δράση, θα μειώσει την ερυθρότητα!

- Είναι ιδανικό για όσους ταλαιπωρούνται με την ακμή.

- Το ροδόνερο εξισορροπεί τα επίπεδα του pH της επιδερμίδας και συσφίγγει τους πόρους.

- Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις μολύνσεις των ματιών – μ’ έναν δίσκο ντεμακιγιάζ ή μ’ ένα βαμβάκι ρίξε ροδόνερο και απευθείας το τοποθετείς επάνω στο μάτι.

- Θεραπεύει από τα ηλιακά εγκαύματα, τα τσιμπήματα εντόμων και τα εξανθήματα.

- Καταπραΰνει τον πονόλαιμο (το χρησιμοποιείς ως γαργάρα ή μπορείς να το προσθέσεις μέσα στο τσάι)

- Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

- Εξισορροπεί τις ορμόνες από το άγχος και το στρες

- Βελτιώνει την διάθεση από την κατάθλιψη και το άγχος

- Καταπραϋνει τα πεπτικά προβλήματα όταν λαμβάνεται εσωτερικά πριν και μετά τα γεύματα

- Ανακουφίζει από τον πονόδοντο αν το εφαρμόσεις σαν κατάπλασμα (σ’ ένα βαμβάκι μέσα στην στοματική κοιλότητα)

 

Δες παρακάτω όλες τις beauty χρήσεις του:

Ως τονωτική λοσιόν: Καταπολεμά τα βακτηρίδια που ζουν στο δέρμα, ανακουφίζει από τους ερεθισμούς και ταυτόχρονα ενυδατώνει και καταπραΰνει το δέρμα.

Ως νερό καθαρισμού: Είναι απίστευτα αποτελεσματικό, αφαιρεί τα υπολείμματα του μακιγιάζ και τους ρύπους στη στιγμή, και ενυδατώνει. Και όλα αυτά χωρίς να ερεθίζει το δέρμα ή να ενοχλεί τα μάτια.

Ως θεραπεία για τα μαλλιά: Απίστευτο και όμως αληθινό. Το ροδόνερο ενυδατώνει την τρίχα και της χαρίζει απαράμιλλη λάμψη.
Μετά το τελευταίο χέρι λουσίματος, ξέπλυνε πολύ καλά με νερό τα μαλλιά και ψέκασε με ροδόνερο. Τα μαλλιά αρωματίζονται απαλά.

Ως αντίδοτο στους μαύρους κύκλους: Το ροδόνερο έχει ανακουφιστικές και λευκαντικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ στη βελτίωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια.
Εμπότισε δυο δίσκους ντεμακιγιάζ με ροδόνερο, βάλε τους στην κατάψυξη για 10’ και έπειτα άπλωσέ τους σε κλειστά μάτια για 15’. Το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο σαν να είχες κοιμηθεί πολλές ώρες.

Ως aftershave: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ροδόνερου ανακουφίζουν το ερεθισμένο από το ξύρισμα δέρμα.

Για το φρεσκάρισμα του μακιγιάζ: Αντί να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με μεταλλικό νερό το ψεκάζεις με ροδόνερο, που σταθεροποιεί το μακιγιάζ, δροσίζει και ευεργετεί την επιδερμίδα.

Ως αρωματικό σεντονιών: Στο ενδιάμεσο διάστημα της αλλαγής των σεντονιών, χρησιμοποιούμε το ροδόνερο, για μια εσάνς φρεσκάδας και αισθησιασμού.

 

Πηγή: missbloom