Τα στυλιστικά λάθη που μισούν τις Ιταλίδες

Oι Ιταλίδες έχουν τη μόδα στο αίμα τους. Μεταξύ της λατρεμένης κουζίνας τους, του καυτού σημείου διακοπών τους, που είναι το Αμάλφι και των φυσικών καλλυντικών ομορφιάς, οι κομψές γυναίκες της γειτονικής χώρας, εξασκούν την χαρακτηριστική γοητεία τους. Κυρίαρχο αυτής της γοητείας είναι το ύφος. Μιλώντας για το ύφος, συναντήσαμε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα δήλωση για ένα λάθος στο στυλ, το οποίο οι ιταλικές γυναίκες πάντα αποφεύγουν.

Μεταξύ της λατρεμένης κουζίνας τους, του καυτού σημείου διακοπών τους, που είναι το Αμάλφι και των φυσικών καλλυντικών ομορφιάς, οι κομψές γυναίκες της γειτονικής χώρας, εξασκούν την χαρακτηριστική γοητεία τους.

Κάθε εβδομάδα, στους New York Times, η διευθύντρια μόδας, Vanessa Friedman απαντά σε μια ερώτηση από έναν αναγνώστη και η ερώτηση της περασμένης εβδομάδας ήταν τι να φορέσει σε έναν χειμωνιάτικο γάμο, τον Ιανουάριο στο Μιλάνο. Για να δώσει μια απάντηση, η Friedman συμβουλεύτηκε έναν Ιταλό φίλο της και σημείωσε: «Οι Ιταλοί θεωρούν ότι οι πούλιες φοριούνται μόνο μέσα στο σκοτάδι, το μωβ τείνει να συνδέεται μόνο με τις κηδείες και τα γυμνά πόδια είναι ένα "όχι-όχι" της μόδας». Ειλικρινά, αυτή την απάντηση δεν την περιμέναμε. Κοντράρει με όσα προτείνουν οι στιλίστες της Βρετανίας, για παράδειγμα. Εμάς, όμως, μας αρέσει. 

Την επόμενη φορά που θα είστε αρκετά τυχερές για να βρεθείτε στην Ιταλία, κάντε όπως κάνουν οι Ιταλοί και αποφύγετε αυτούς τους τρεις απίθανους κανόνες.

 

Πηγή: womantoc