Ανθή Σαββάκη - Η ταλαντούχα συμπρωταγωνίστρια του Γιώργου Κιμούλη είναι από το Ρέθυμνο

  • Παρασκευή, 15 Δεκέμβριος 2017 17:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Είναι ταλαντούχα, κοινωνική και με θετική αύρα που μαγνητίζει. Έξυπνη, φιλική και με ιδιαίτερο χιούμορ. Αυτά μου είπαν για εκείνη οι "κοινοί" μας γνωστοί από το Ρέθυμνο. Αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση για μια συνέντευξη και έτσι σας παρουσιάζουμε την Ανθή Σαββάκη, την ταλαντούχα συμπρωταγωνίστρια του Γιώργου Κιμούλη στην υπέροχη παράσταση "Μαυροπούλι". 

Της Ελίνας Λαγουδάκη

 

Απο που ξεκίνησες; Πως ήταν η ζωή σου πριν αποφασίσεις να γίνεις ηθοποιός; 

Γεννήθηκα το 1991 στην Βέροια Ημαθίας και όταν έγινα δέκα χρονών μετακομίσαμε οικογενειακώς στο Ρέθυμνο – από όπου και κατάγομαι. Η παιδική μου ηλικία, λοιπόν, είναι, σχεδόν, χωρισμένη στα δύο, ένα κράμα αναμνήσεων και εμπειριών από τον βορρά και το νότο. Αποφοίτησα από το Τρίτο Γενικό Λύκειο Ρεθύμνου και στη συνέχεια σπούδασα στην Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης. Τελείωσα με άριστα τη σχολή και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στις Σύγχρονες Πρακτικές για Περφόμανς στο Royal Holloway του πανεπιστημίου του Λονδίνου στη Μ. Βρετανία. Μετά το μεταπτυχιακό, επέστρεψα στην Ελλάδα - αυτή τη φορά στην Αθήνα - όπου και φοίτησα - ως τον περασμένο Ιούνιο - στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

 

Πότε και πως πήρες την απόφαση να γίνεις ηθοποιός; 

Πάντα με θυμάμαι σε κάποια θεατρική ομάδα ή εργαστήρι, και στη Βέροια και στο Ρέθυμνο και έπειτα στη Θεσσαλονίκη και στην Αγγλία. Κάλυπτε πάντα, μάλλον, για μένα το θέατρο μια βαθύτερη ανάγκη, με βοηθούσε να ενταχθώ.

 

Πως είναι η εμπειρία σου από την συνεργασία σου με τον κύριο Κιμούλη; 

Ο κ. Κιμούλης είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες ηθοποιούς. Τον θαύμαζα από μικρή. Μεγαλώνοντας δε και παρακολουθώντας τον στενότερα έμενα πάντα μαγεμένη από το ταλέντο, τη δύναμη και τη συνέπειά του. Η συνεργασία μας στο «Μαυροπούλι» είναι πραγματικά ένα τεράστιο δώρο για μένα, μία «δεύτερη σχολή», καθώς από την πρώτη μέρα των προβών μέχρι και σήμερα, που οι παραστάσεις «τρέχουν» κανονικά, δεν σταματάω να μαθαίνω, να παρατηρώ, να εξερευνώ και να βελτιώνομαι. Πραγματικά, δεν θα μπορούσα να είχα ευχηθεί κάτι ιδανικότερο στην πρώτη μου επαγγελματική θεατρική εμφάνιση.

 

 

Πως ειναι η ζωή μιας νέας ηθοποιού; 

Καλώς ή κακώς τα τρία χρόνια της Δραματικής Σχολής – όποια κι αν είναι αυτή – δεν σε προετοιμάζουν για το επάγγελμα. Προσωπικά, ένιωσα ότι από τη σχολή πρόλαβα να πάρω μόνο μια «μυρωδιά», μία αίσθηση ότι η τέχνη της υποκριτικής μπορεί – σε μέλλοντα χρόνο – να σπουδαστεί, να καλλιεργηθεί και ίσως να κατακτηθεί. Άρα η ζωή μιας νέας ηθοποιού είναι εν πολλοίς σαν τη ζωή κάθε νέου επαγγελματία, ανήσυχου και φιλόδοξου, που αγαπά το επάγγελμα που διάλεξε και που διψά να το μάθει στην πράξη. Θέλει υπομονή και επιμονή…

 

 

Ποια ειναι τα επόμενα σου σχέδια;

Αυτή την περίοδο βρίσκομαι σε κάποιες συζητήσεις για τα επόμενα καλλιτεχνικά μου βήματα, αλλά τίποτα δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Πρωταρχικός μου στόχος είναι η παράστασή μας, το «Μαυροπούλι» του Ντέιβιντ Χάροουερ, που παρουσιάζεται στο θέατρο Άλμα, στο Μεταξουργείο, μέχρι τα μέσα Γενάρη από Τετάρτες ως Κυριακές.

 

*Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ανθή Σαββάκη που μου μίλησε. Της εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία σε κάθε της επαγγελματικό βήμα και είμαι σίγουρη πως δεν είναι η τελευταία φορά που θα ακούσουμε το όνομα της. Περιμένουμε τα επόμενα νεα της.