Γκουρμέ απο το Μάραθο ... στα σαλόνια της Αθήνας - Βουτήματα με χαρούπι, κρεμμύδι και παντζάρι!

  • Τετάρτη, 13 Δεκέμβριος 2017 09:44
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Στα μεγάλα “σαλόνια” της Αθήνας ταξιδεύουν τα ιδιαίτερα δημιουργήματα των γυναικών από το Μάραθο, οι οποίες ανοίγουν νέους δρόμους στα γκουρμέ μικρά κεράσματα. Ανοιχτός σε νέες προκλήσεις ο σύλλογος γυναικών Μαράθου, τον τελευταίο καιρό μετά το διάσημο κουμπαροκούλουρο και τα ξομπλιαστά κουλουράκια – μπομπονιέρες, δοκιμάζει με ιδιαίτερη επιτυχία νέες γεύσεις που ζητά η εποχή και έχουν γίνει της μόδας.

Της Μαρίας Καλλέργη

Κρατώντας από την παράδοση τα αγνά υλικά και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής “απαντώντας” στη ζήτηση της εποχής προχωρεί σε καινοτομίες. Αφαιρεί τη ζάχαρη την οποία αντικαθιστά με μέλι, χρησιμοποιεί αλεύρι χωρίς γλουτένη, και βάζει σε κριτσίνια, κουλουράκια και βουτήματα, το παραδοσιακό Κρητικό χαρούπι, το κρεμμύδι, ακόμα και το παντζάρι.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Μαρίνα Μουλακάκη: “παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην αγορά που μας αφορά και είμαστε σε συνεχή επαφή με τους πελάτες μας. Έτσι δημιουργούμε συνεχώς νέα προιόντα προκειμένου να εξασφαλίζουμε την βιωσιμότητα του συλλόγου μας αλλά και την επιβίωση των μελών μας”.

Σταθερές αξίες

Φυσικά τα νέα προιόντα, τα ιδιαίτερα απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό και γίνονται συνήθως μετά από παραγγελίες των πελατών και αποτελούν ένα δρόμο σε νέες αγορές για τις γυναίκες από το Μάραθο. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπονται οι παραδοσιακές σταθερές αξίες που καθιέρωσαν το σύλλογο στην αγορά.

Αυτές αφορούν στα κλασικά βουτήματα λαδιού, πορτοκαλιού και πολλών άλλων ειδών όπως των εποχικών αλλά και τα ξομπλιαστά κουλουράκια που έχουν φθάσει ως τον Καναδά.

Δεκαέξι γυναίκες μέσα από αυτήν την επιχείρηση έχουν βρει χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από τα σπίτια τους ένα τρόπο για να ασχολούνται, να νοιώθουν δημιουργικές και φυσικά να συμπληρώνουν το οικογενειακό τους ειδόδημα.

.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχουν τα νέα γκουρμέ βουτήματα που φτιάχνουν με διάφορα υλικά σε αλμυρά και γλυκά οι γυναίκες του Μάραθου. Κάποια από αυτά έχουν ασυνήθιστα χρώματα, όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, αλλά προτιμώνται από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς της Αθήνας και έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.