Προς παράταση οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

  • Τρίτη, 12 Δεκέμβριος 2017 09:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ελλάδα

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μια στοχευμένη παράταση για το κοινωνικό μέρισμα και τις δηλώσεις. Συνολικά έχουν εγκριθεί 1.195.286  αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ποσοστό 49,93%, όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (11/12/2017, στις 17:10) που έδωσε στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ).

Σήμερα είναι επίσημα η τελευταία μέρα για τις αιτήσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μια παράταση στην προθεσμία υποβολής μόνο για λίγες και ειδικές περιπτώσεις.

Στην πλατφόρμα προστέθηκε και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΗΔΙΚΑ, στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή άσχετα άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου.
Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.