Μέρλιν Μονρόε - Πως διατηρούσε την σιλουέτα της και ποια ήταν τα περίεργα μυστικά της;

Οκ, τόσο καιρό έχουμε συνηθίσει να ασχολούμαστε με τις διάσημες της γενιάς μας, τι τρώνε, τι γυμναστική κάνουν και ποιες είναι οι ατασθαλίες τους. Όσον αφορά τις διάσημες του παρελθόντος, οι πληροφορίες που έχουμε είναι λίγο πιο περιορισμένες. Ίσως γιατί τότε δεν τους ένοιαζε το κομμάτι του fitness. Ίσως γιατί τότε δεν έκαναν τόσο φόκους στη γυμναστική και στη σωστή διατροφή, καθώς δεν αποτελούσε trend όπως τώρα που όλες προσέχουμε... για να έχουμε. Ή τουλάχιστον τότε δεν αποκάλυπταν εύκολα τη fitness ρουτίνα τους. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για την Marilyn Monroe.

Είναι πολύ σπάνιο να ακούμε μια τόσο διάσημη γυναίκα που όλοι είχαν εμμονή μαζί της (άντρες-γυναίκες) να αποκαλύπτει τι τρώει ακριβώς, ποια είναι η γυμναστική της και ειδικά ποια είναι η άποψή της για το ίδιο της σώμα. Η Marilyn Monroe όμως έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη το 1952 στο περιοδικό Pageant μιλώντας ειλικρινά για το σώμα της και το καθεστώς που επικρατεί στο κομμάτι ρης ομορφιάς. Αποκαλύπτοντας λοιπόν, τα γεύματά της που ήταν φουλ στην πρωτεΐνη και την ημερήσια γυμναστική της για σύσφιξη, καταλάβαμε ότι το αστέρι του Hollywood ήταν πολύ μπροστά για την εποχή της!

 

Οι ανησυχίες για το σώμα της

Η Marilyn είχε δηλώσει τότε: “Η μεγαλύτερη ανησυχία μου στο παρελθόν ήταν ότι δεν προλάβαινα να φάω πολύ. Τώρα ανησυχώ γιατί τρώω πάρα πολύ. Παλιότερα δεν με ένοιαζε η γυμναστική. Τώρα αφιερώνω τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε πρωί κάνοντας ασκήσεις με βαράκια. Το κάνω για να τονώνω τους μύες μου. Με το που κάνω τις ασκήσεις φαίνεται αμέσως η γράμμωση”.

 

Η γυμναστική της

“Οι ασκήσεις μου είναι αρκετά απλές και έχουν σκοπό να τονώσουν και να “σφίξουν” το σώμα μου. Πιο συγκεκριμένα, κάνω διάφορες ασκήσεις για τα χέρια και χρησιμοποιώ βαράκια που το καθένα ζυγίζει 2,50 κιλά περίπου και κάνω 15 ασκήσεις πολύ μα πολύ αργά. Μετά κάνω άλλα δύο σετ των 15 επαναλήψεων”.

Από ότι καταλαβαίνεις, η Marilyn έδινε μεγάλη σημασία στο πάνω μέρος του σώματος, καθώς ασχολούνταν κυρίως μόνο με τις ασκήσεις για χέρια. Τώρα όσον αφορά στο κάτω μέρος (πόδια-γλουτούς), δεν αποκάλυψε τι ασκήσεις κάνει. Ίσως δεν ήθελε να πει. Ίσως δεν έδινε τόση βάση γιατί μπορεί από τη “φύση” της να ήταν αρκετά γυμνασμένη σε αυτά τα σημεία. Κανείς δεν μπορεί να μάθει πλέον!

 

Το πρωινό της

“Μου έχουν πει ότι οι διατροφικές μου συνήθειες δεν είναι και τόσο συνηθισμένες, αλλά δεν το νομίζω. Το πρωί όταν σηκώνομαι και πριν κάνω μπάνιο, βάζω να ζεστάνω ένα ποτήρι γάλα ή το παραγγέλνω από τη reception του ξενοδοχείου όταν είμαι σε ταξίδι. Αφού λοιπόν, έχω κάνει μπάνιο και το γάλα μου έχει ζεσταθεί, σπάω δύο αυγά μέσα, τα ανακατεύω με το πιρούνι και το πίνω όση ώρα ετοιμάζομαι. Το πρωινό μου ολοκληρώνεται με ένα χάπι που περιέχει όλες τις βιταμίνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό μου. Αμφιβάλλω αν υπάρχει πιο θρεπτικό πρωινό από αυτό που τρώω, για ένα εργαζόμενο κορίτσι που τρέχει όλη μέρα”.

Όσον αφορά στο πρωινό της, έχω να δηλώσω ότι πραγματικά ήταν πολύ μπροστά. Καταρχήν ένα τέτοιου είδους πρωινό το έχουμε προσέξει κυρίως σε αθλητές ή fitness freaks. Και μπορεί τότε να την παρεξηγούσαν για αυτό το γεύμα, αλλά όντως είναι μια τεράστια πηγή πρωτεΐνης. Ναι, οκ και σε εμάς φαίνεται κάπως, αλλά έχουμε διαβάσει και πιο extreme πράγματα.

 

Το βραδινό της

“Το βραδινό μου στο σπίτι είναι απλά εκπληκτικό. Κάθε βράδυ που είμαι κουρασμένη, έχω ολοκληρώσει τις δουλειές μου και γυρνάω στο σπίτι, σταματάω σε ένα mini market που βρίσκεται κοντά στο διαμέρισμά μου και αγοράζω μια αρνίσια μπριζόλα ή συκώτι. Πάω στο σπίτι, το μαγειρεύω μόνη μου και πάντα το συνοδεύω με πέντε ωμά καρότα. Πιστεύω ότι στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν λαγός. Δεν βαριέμαι ποτέ όσα καρότα κι αν φάω μέσα στην ημέρα”.

 

Πηγή:tlife