Τα μαθήματα ζωής που μας δίνουν οι σκύλοι

  • Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 19:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κατοικίδιο

Όπως έχετε καταλάβει είμαστε dog persons! Αγαπάμε τα σκυλιά γιατί απλά είναι τα καλύτερα πλάσματα στον πλανήτη Γη.  Και καθημερινά παίρνουμε πολλά μαθήματα απ’ αυτά! Ναι προσπαθούμε όσο μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.

Τα σκυλιά είναι ζεστά, γλυκά και έτοιμα να ζήσουν τη ζωή τους. Έχουν πάντα όρεξη και μας τη μεταδίδουν!

 

Να είσαι πιστός
Είναι πολύ σημαντικό να είσαι πιστός σε μια σχέση, είτε είναι ερωτική είτε φιλική. Αν ένα πράγμα δεν αντέχουμε σε τούτο τον κόσμο είναι η απιστία. Και τα σκυλιά καθημερινά μας δείχνουν την πίστη τους. Την πίστη στους ανθρώπους, στο “αφεντικό” τους. Ότι και να γίνει θα γυρίσουν σε αυτόν. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Τα σκυλιά αγαπούν με όλο τους το είναι τον ιδιοκτήτη και τον προστατεύουν με κάθε τρόπο. Σε ανθρώπινους όρους, πρέπει να είσαι πιστός στον σύντροφό σου και να τον στηρίζεις.

Να νοιάζεσαι γι’ αυτούς που σε νοιάζονται
Τα αγαπημένα μας τετράποδα νοιάζονται γι’ αυτούς που τα νοιάζονται. Σου φέρονται καλά όταν παίζεις μαζί τους ή όταν τους ταϊζεις. Δεν σου φέρονται καλά, όμως, όταν πατάς την ουρά τους.
Έτσι, λοιπόν, όταν μιλάμε για τις ανθρώπινες σχέσεις δώσε προσοχή σε αυτόν που σε νοιάζεται και διώξε αυτόν που σου κάνει τη ζωή “μαύρη”.

Να είσαι παιχνιδιάρης
Η πίεση που βιώνουμε καθημερινά, σχετικά με το πότε θα βρούμε το άλλο μας μισό, πότε θα σχεδιάσουμε τον ιδανικό γάμο και πότε θα γεννήσουμε τα υπέροχα παιδιά μας, μας στερεί το καλύτερο κομμάτι μιας σχέσης. Το παιχνίδι. Δεν απολαμβάνεις τη σχέση αλλά είσαι διαρκώς αγχωμένος. Καν’ το λοιπόν, όπως τα σκυλιά: Η ζωή είναι καλύτερη όταν παίζεις με τους άλλους. Η αγάπη πρέπει να σε κάνει να νιώθεις και πάλι παιδί. Κάνε συναρπαστικά πράγματα με τον καλό σου και βάλε το χιούμορ στη σχέση σας.

Όλοι έχουμε προτιμήσεις
Όπως οι ιδιοκτήτες σκύλων υιοθετούν διαφορετικής ράτσας σκυλιά, έτσι και οι άνθρωποι ταιριάζουν με άλλος ανθρώπους για ανεξήγητους λόγους.
Δεν γίνεται να αρέσουν όλοι σε όλους και εσύ μπορείς να έχεις τον δικό σου τύπο. Προτιμήσεις είναι αυτές!

Αγάπη άνευ όρων
Τα σκυλιά αγαπούν άνευ όρων κι εμείς θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο. Τα σκυλιά συγχωρούν και ξεχνούν τόσο εύκολα που πρέπει να τους μοιάσουμε σε αυτό.  Είναι σημαντικό να είσαι σε μια σχέση, όχι επειδή ο καλός σου είναι επιτυχημένος, ούτε επειδή έχει θεϊκό σώμα αλλά γι’ αυτό που είναι στο σύνολό του.

 

Πηγή:ipop