Τρία βασικά λάθη υγιεινής που κάνουμε στο μπάνιο

  • Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017 07:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Μπορεί να απολυμαίνουνε και να καθαρίζουμε το μπάνιο αρκετά συχνά αλλά αυτό δεν αρκεί για την καλή υγιεινή του χώρου αυτού.

Υπάρχουν πολλές συνήθειες που πολλοί από εμάς υιοθετούμε και έχουν ως αποτέλεσμα την αναπαραγωγή εκατομμυρίων βακτηρίων, που μολύνουν το μπάνιο μας. Παρακάτω, θα βρεις τρεις από αυτές που μπορεί να αποβούν επιβλαβείς για την υγεία μας.

1. Δεν κλείνουμε το καπάκι της λεκάνης
Το ποσοστό των ατόμων που αφήνουν το καπάκι της λεκάνης ανοιχτό ξεπερνά το 60%, ποσοστό τεράστιο για την παράλειψη της υγιεινής αυτής συνήθειας. Κάθε φορά που ξεχνάμε να το κατεβάσουμε τα βακτήρια που υπάρχουν στο βρώμικο νερό της λεκάνης μπορούν να εξαπλωθούν όχι μόνο σε όλο τον υπόλοιπο χώρο της τουαλέτας, αλλά και έξω από αυτόν.

2. Κρεμάμε τις πετσέτες, ενώ είναι βρεγμένες
Δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε ντους ή σκουπίζουμε τα μαλλιά ή τα χέρια και επιστρέφουμε την πετσέτα στη θέση της, ενώ ακόμα είναι νωπή. Ωστόσο, αυτό αποτελεί μέγιστο σφάλμα, καθώς το περιβάλλον αυτό είναι το καταλληλότερο για την ραγδαία αναπαραγωγή βακτηρίων.

3. Δεν καθαρίζουμε την κουρτίνα του μπάνιου
Η κουρτίνα του μπάνιου αποτελεί επίσης ένα αντικείμενο που παραμένει σχεδόν πάντα βρεγμένο, ή έστω νωπό, με αποτέλεσμα την αναπαραγωγή μικροβίων. Κάθε φορά που τελειώνουμε το μπάνιο πρέπει να τραβάμε την κουρτίνα σε όλη την μπανιέρα και να την κρεμάμε από την απέξω πλευρά της, ώστε να αερίζεται καλύτερα και να στεγνώνει πιο γρήγορα. Και φυσικά, να την πλένουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

medicalnews.gr