Γιορτή γεύσεων και παράδοσης - Στις 11 Μαρτίου 2018 το 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

  • Παρασκευή, 8 Δεκέμβριος 2017 19:47
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πολιτισμός

Το φεστιβάλ που έγραψε ιστορία και έγινε θεσμός πραγματοποιείται στις 11 Μαρτίου 2018 για 6η φορά. Την ανακοίνωση της πραγματοποίησης του 6ου Φεστιβάλ Κρητικής κουζίνας έκαναν με ανακοίνωση στη σελίδα του φεστιβάλ οι διοργανωτές.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: “Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το 6ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:00 το πρωί στο κέντρο πολιτιστικών, καλιτεχνικών εκδηλώσεων «ΟΙ ΚΟΥΡΗΤΕΣ» στο...Ηράκλειο .

Συνεχίζουμε με αγάπη την προσπάθειά μας και χαιρόμαστε που την προσπάθεια αυτή αγκαλιάζει όλη η Κρήτη.

Το Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας έχει ταυτιστεί με την διατροφική και γευστική κουλτούρα αυτού του τόπου καταγράφοντας παλιές επιτυχημένες συνταγές από κάθε γωνιά της Κρήτης, έτσι όπως αυτές διασώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων από γενιά σε γενιά. Οι γιαγιάδες τις μετέδιδαν στις κόρες και εν συνεχεία οι κόρες στις εγγονές. Η επιβίωση τους όμως οφείλεται κυρίως στην διαχρονική τους αξία, η οποία τις συντηρεί στην καθημερινότητα του κρητικού νοικοκυριού και τα τελευταία χρόνια έχουν αναγνωριστεί και διεθνώς, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας το πρότυπο της Κρητικής.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους της Κρήτης να αγκαλιάσουν την εκδήλωση και να παρουσιάσουν στο Φεστιβάλ συνταγές που αναδεικνύουν την αυθεντική διατροφική και κοινωνική παράδοση του τόπου μας.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία χρειαστείτε”.