Πως η κανέλα μπορεί να πολεμήσει την παχυσαρκία;

Επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, πραγματοποίησε πειράματα σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι η κανέλα συμβάλει στην απώλεια βάρους και αποτρέπει τα υπεργλυκαιμικά επεισόδια.

Οι επιστήμονες διερεύνησαν αν η κανέλα έχει την ίδια επίδραση και στον άνρθωπο
Έτσι, μελέτησαν ανθρώπινα κύτταρα και παρατήρησαν την μεταβολή των αντιδράσεων πριν και μετά την κατανάλωση της.
Το συμπέρασμα ήταν ότι η κανέλα βοηθά στο αδυνάτισμα.
Το ερώτημα είναι γιατί και πόση πρέπει να καταναλώνουμε;
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπίστωσαν ότι η κινναμαλδεΰδη επηρεάζει το μεταβολισμό επειδή ενεργοποιεί τις μεταβολικές αντιδράσεις στα λιποκύτταρα. Έτσι καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια.
Άρα χάνονται περισσότερα κιλά.
Η έρευνα στηρίχθηκε σε λιποκύτταρα ανθρώπων που είχαν διαφορετικές ηλικίες, εθνικότητες και δείκτη μάζας σώματος, ώστε τα αποτελέσματα να είναι αντιπροσωπευτικά.

«Τα λιποκύτταρα φυσιολογικά αποθηκεύουν ενέργεια με τη μορφή λιπιδίων. Αυτή η αποθήκευση ήταν επωφελής για τους προγόνους μας τα προϊστορικά χρόνια, καθώς είχαν δύσκολη πρόσβαση σε λιπαρά τρόφιμα και άρα μεγαλύτερη ανάγκη να αποθηκεύουν λίπος. Το αποθηκευμένο λίπος το χρησιμοποιούσε ο οργανισμός τους σε περιόδους πείνας ή χαμηλών θερμοκρασιών και το μετέτρεπε σε ενέργεια και θερμότητα για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Μόλις πρόσφατα το πλεόνασμα λίπους άρχισε να αποτελεί πρόβλημα για τον άνθρωπο», εξηγούν οι επιστήμονες.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Γου, τόνισε ότι οι αναλύσεις και οι έρευνες δεν έχουν ολοκληρωθεί, επομένως ακόμη δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένος ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας χωρίς να υπάρχει το ενδεχόμενο να εκδηλωθούν παρενέργειες.
Όμως οι ειδικοί δηλώνουν αισιόδοξοι, για τη μελλοντική καταπολέμηση της παχυσαρκίας μέσω της κανέλας που περιέχεται στις τροφές.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι η κατανάλωση κανέλας με μέτρο, ωφελεί την υγεία και ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

Πηγή:valueforlife