Τέσσερα μυστικά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μπορεί να βαριόμαστε να στολίσουμε το δέντρο και να μας δυσκολεύει η διαδικασία, όμως ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξουμε την τελετουργία του στολίσματος. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Βάζουμε δυνατά μουσική. Χριστουγεννιάτικη, ποπ, μελαγχολική, ροκ, ελληνική, κιτς, χορωδιακή, δεν έχει σημασία. Όπως την βρίσκει ο καθένας. Και ιδανικά θα πρέπει να έχουμε χρόνο, να φωνάξουμε φίλους, να το διασκεδάσουμε και λίγο.

Η χρυσή βροχή μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εσείς βάλτε ασημένια αν το προτιμάτε. Ξεχάστε το βαμβάκι και τις πατέντες του παρελθόντος. Αν μας αρέσει η εξτραβαγκάντσα των γιορτών, ας την υιοθετήσουμε μέχρι τέλος. Εκεί που νομίζουμε ότι έχουμε τελειώσει, έχουμε κρεμάσει και την τελευταία μπάλα, στολίζουμε από πάνω μέχρι κάτω, όλα τα κλαδιά, με χρυσή βροχή.

Αν θέλουμε να κάνουμε αφαίρεση, αντί για πρόσθεση, μπορούμε να το πάμε μονοχρωματικά. Και να παίξουμε αποκλειστικά με πράσινο και κόκκινο, ή ασημένιο, ή χρυσό και όλα τα άλλα να τα αφήσουμε απέξω, ή να στολίσουμε μεμονωμένα κλαδιά που θα στολίσουν τα παράθυρα του σπιτιού.

Και τα λαμπάκια όμως μπορεί να κάνουν όλη τη διαφορά, οπότε εδώ δεν θέλει οικονομία. Πρέπει να είμαστε γενναιόδωροι και εξαιρετικά προσεκτικοί στον τρόπο που θα τα ανάψουμε και σε αυτά που θα επιλέξουμε για να φωτίσουν τα φετινά Χριστούγεννα. Διάφανα, χρωματιστά, με μουσική…Καλύτερα να μην τρεμοσβήνουν εμμονικά, αλλά να ανάβουν και να σβήνουν, να παίζουν με τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων και να δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι τίποτα δεν άλλαξε, και όλα είναι καινούργια.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com