Τα πέντε φρούτα με τους περισσότερους υδατάνθρακες

Τα φρούτα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα μια υγιεινής διατροφής. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά.

Πολλά από αυτά περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά όπως οι πολυφαινόλες που προστατεύουν από τον καρκίνο και συμβάλλουν στην γενική υγεία.

Τα φρούτα περιέχουν όμως και σάκχαρα, είναι δηλαδή πλούσια σε υδατάνθρακες περισσότερο από τα λαχανικά, γι’ αυτό δεν μπορείτε να τρώτε όσα θέλετε. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες δίαιτες, όπως η κετογονική, απαγορεύουν την κατανάλωση των περισσότερων φρούτων.

Δεν υπάρχει επίσημος ορισμός για το τι ακριβώς σημαίνει «χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες», οι περισσότερες δίαιτες προβλέπουν την κατανάλωση 50-150 γραμμαρίων ημερησίως, πλην της κετογονικής που προβλέπει μικρότερη ποσότητα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γυναίκες πρέπει να τρώνε περίπου ενάμισι φλιτζάνι φρούτα την ημέρα, οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δεν τρώνε αρκετά φρούτα.

Αν δεν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, τα πλούσια σε υδατάνθρακες φρούτα, είναι ιδανική τροφή πριν από μια προπόνηση ή ένας φυσικός και άκρως υγιεινός τρόπος για να γλυκαθείτε!

Δείτε πέντε φρούτα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες:

Μπανάνα

Μία μεσαία μπανάνα έχει 27 γραμμάρια υδατάνθρακες. Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες όπως η Β6 και κάλιο.

Σταφίδες

Μία μικρή χούφτα σταφίδες περιέχουν 34 γραμμάρια υδατάνθρακες. Είναι δανικό σνακ όταν χρειάζεστε άμεσα ενέργεια. Περιέχουν επίσης 1,6 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας, αλλά και μέταλλα όπως το κάλιο και ο σίδηρος.

Μάνγκο

Τα περισσότερα τροπικά φρούτα είναι πλούσια σε σάκχαρα. Ένα φλιτζάνι μάνγκο περιέχει 28 γραμμάρια υδατανθράκων. Θεωρείται όμως από πολλούς ο «βασιλιάς των φρούτων», καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C (ένα φλιτζάνι καλύπτει το 76% των ημερήσιων αναγκών), βιταμίνη Α (καλύπτει το 25% των αναγκών) και βιταμίνη Β6.

Ανανάς

Ένα φλιτζάνι ανανά περιέχει σχεδόν 22 γραμμάρια υδατανθράκων. Το νόστιμο τροπικό φρούτο έχει πολλά ακόμη οφέλη, καθώς ένα φλιτζάνι καλύπτει το 131% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C και το 76% των ημερήσιων αναγκών σας σε μαγγάνιο.

Mήλο

Ένα μέτριο μήλο έχει 25 γραμμάρια υδατάνθρακες. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Τα μήλα είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, τα οποία βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού.

Πηγή: womenshealthmag.com