Το Ρέθυμνο γέμισε κόκκινους κάδους ανακύκλωσης - Ανακυκλώνουμε και τα ρούχα μας

  • Τρίτη, 5 Δεκέμβριος 2017 20:36
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Το Ρέθυμνο γέμισε κόκκινους κάδους ανακύκλωσης! Σε πολλά σημεία της πόλης, από κεντρικούς δρόμους, πάρκινκ μέχρι μικρά στενά και έξω από σχολεία, μπορεί κανείς να βρει τους 26 νεους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης. Μην μπερδεύεστε, εκεί δεν ρίχνουμε πλαστικά ή γυαλικά, εκεί πετάμε ρούχα. 

Δείτε τι ακριβώς είναι οι κόκκινοι κάδοι:

 

Πως μαζεύονται τα ρούχα

- Η RECYCOM τοποθετεί ιδιαίτερα καλαίσθητους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων(χρώματος κόκκινο), σε δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, δημαρχεία και κοινοτικά συμβούλια, κ.λπ. Άτομα ή οργανισμοί που μπορούν να προσφέρουν φιλοξενία σε ανάλογους χώρους ή/και να προτείνουν κατάλληλους χώρους, μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας.

- Τα ρούχα μαζεύονται τακτικά από προσωπικό της RECYCOM και αποθηκεύονται στις αποθήκες μας για σκοπούς διαχείρισης και αποστολής στο εξωτερικό.

Τι κάνουμε τα ρούχα

- Μετά από διαλογή, τα καλύτερα ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα στην Ελλάδα.
- Περαιτέρω ο ρουχισμός διατίθεται για αποστολή σε χώρες, όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, όπως φυσικές καταστροφές, πόλεμος κ.ο.κ.
- Το μεγαλύτερο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Άλλοι τρόποι συλλογής

Τα είδη ρουχισμού συλλέγονται και συγκεντρώνονται σε μικρές αποθήκες, ή σε άλλους χώρους συγκέντρωσης που διαθέτουν τοπικές αρχές, σχολεία, κοινωνικά παντοπωλεία, , εκκλησίες, φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις, η RECYCOM ανταποκρίνεται άμεσα στην τακτική συλλογή των ρούχων, όταν μαζεύεται ένας ικανοποιητικός όγκος.

Τι ρίχνουμε μέσα στους κόκκινους κάδους της RECYCOM

Ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά)
Λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια, μαξιλάρια  κτλ.)
Τσάντες
Ζώνες

Τι ΔΕΝ ρίχνουμε στους κόκκινους κάδους της RECYCOM

Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα.
Χαλιά και Αποκόμματα υφασμάτων.
Αζευγάρωτα παπούτσια.
Οργανικά απόβλητα
Πλαστικό
Συσκευασίες
Χαρτί
Γυαλί
Λάδι

"ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΕΜΕΝΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ."

 

 

Πληροφορίες από: recycom