Ψεύτικο ή αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο; Όλη η αλήθεια για να κάνετε την επιλογή σας

Ψεύτικο ή αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο; Κάντε την επιλογή σας για τα φετινά Χριστούγεννα και την διακόσμηση.

Μπορεί να επιμένετε στα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα γιατί η οικολογική σας συνείδηση δεν σας το επιτρέπει. Έχετε αναρωτηθεί όμως τι λένε οι αριθμοί; Σας αρέσει να τραγουδάτε «Ω! Έλατο, Ω! Έλατο» ακόμα κι αν απέναντι σας έχετε ένα τεχνητό δέντρο γεμάτο χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Η απόφαση του να τοποθετήσετε ένα υπέρανω εποχής έλατο στο σπίτι μπορεί να σας πήρε πολύ καιρό μέχρι να το αποφασίσετε. Ωστόσο υπάρχουν έρευνες και αρκετές δόσεις ρίσκου μιας καθώς ακόμα δεν έχει απαντηθεί μέσα σας ένα αιώνιο ερώτημα: φυσικό ή ψεύτικο χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Βάλτε το σπίτι σας στο πνεύμα των Χριστουγέννων με τους πιο οικονομικούς τρόπους.

Για να σας λύσουμε όλες τις απορίες και τα διλήμματα που αντιμετωπίσετε φέτος εμείς σας αποκαλύπτουμε την αλήθεια γύρω από τα χριστουγενννιάτικα δέντρα με τη βοήθεια… των αριθμών.

Τα ψεύτικα χριστουγεννιάτικα δέντρα:
• Συνήθως κατασκευάζονται στο εξωτερικό και η μεταφορά τους από τον τόπο παραγγελίας τους στον τελικό τους προορισμό συμβάλλει στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα το οποίο αποτελεί τον κύριο ένοχο για την εμφάνιση του φαινόμενου του θερμοκηπίου.
• Κατασκευάζονται από PVC, ένα υλικό που επιβαρύνει αρκετά το περιβάλλον.
• Δεν είναι βιοδιασπώμενα γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται αρκετές δεκαετίες μέχρι να αποσυντεθούν.

Αντίθετα, τα αληθινά χριστουγεννιάτικα δέντρα:
• Βοηθούν την εγχώρια οικονομία καθώς καλλιεργούνται και στην Ελλάδα. Επομένως γλιτώνουμε στο περιβαλλοντικό και μη κόστος της μεταφοράς τους.
• Απορροφούν πάνω από έναν τόννο διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.
• Είναι βιοδιασπώμενα και άρα ανακυκλώνονται εύκολα.
• Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, αποτελούν παραγωγική πηγή οξυγόνου και τμήμα της χλωρίδας με ευεργετικές επιδράσεις στη ζωή άλλων οργανισμών (π.χ πουλιά).

Το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο γίνεται λιγότερο επιβλαβές από ένα αληθινό σε περίπτωση που το κρατήσετε σπίτι σας για τουλάχιστον 20 χρόνια. Αντίθετα, τα φυσικά δέντρα απαιτούν αρκετή φροντίδα. Παράλληλα, σας δημιουργούν ενοχές ότι στερείτε από τον πλανήτη ένα ακόμη έλατο.

reconsblog.gr