Αυτές οι τροφές κάνουν το πρόσωπό σου να δείχνει χρόνια νεότερο

  • Σάββατο, 2 Δεκέμβριος 2017 13:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

 

Koύραση, στρες, λίγος ύπνος, πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, τροφές με κορεσμένα λιπαρά, πολλές δόσεις καφεΐνης: παράγοντες που μπορούν να στερήσουν από το πρόσωπό σας λάμψη και σφριγηλότητα.

Η επιδερμίδα μας είναι το «φίλτρο» του προσώπου μας: γι’αυτό και χρειάζεται προστασία και φροντίδα, με επιμέλεια.

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακά και αντιρυτιδικές κρέμες, να θυμάστε ότι η λάμψη που εκπέμπεται από το πρόσωπό σας, ξεκινά πρωτίστως από μέσα.

Αυτό σημαίνει ότι η διατροφή είναι καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει αρνητικά ή θετικά την όψη του προσώπου σας. Το πέρασμα του χρόνου μπορεί να αφήνει τα σημάδια του, ωστόσο, εσείς μπορείτε να ανακόψετε την έντασή τους με τροφές που οφελούν πραγματικά τον οργανισμό σας. 

Ποιες είναι αυτές; 

1) Λιπαρά ψάρια (σαρδέλες, σολομός, τόνος, γαύρος): Αποτελούν καλή πηγή πρωτεινών, βιταμίνης D, σιδήρου και ψευδάργυρου. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς αλλά και στην λάμψη της επιδερμίδας.

2) Ντομάτες: Περιέχουν βιταμίνη C και Β, φολικό οξύ, σελήνιο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό, κάλιo. Οι ντομάτες μπορούν να βοηθήσουν την επιδερμίδα να ενυδατωθεί και να λάμψει.

3) Καρότο: Το λαχανικό- φάρμακο της φύσης. Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α που βελτιώνει την όραση, βιταμίνη C που θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην υγεία του πεπτικού συστήματος. Τα καρότα χαρίζουν λάμψη και απαλότητα στο δέρμα λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχουν και προλαμβάνουν τη γήρανση της επιδερμίδας.

4) Εσπεριδοειδή (λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, περγαμόντο): Θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα με τον πλούτο βιταμινών και αντιοξειδωτικών που περιέχουν. Βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και φρεσκάρουν την επιδερμίδα.

5) Όσπρια (όπως φασόλια και φακές): Περιέχουν θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, πρωτείνες, βιταμίνες Ε και Β, σίδηρο, νάτριο, κάλιο και ασβέστιο και μπορούν να βοηθήσουν δραστικά στην καλή όψη της επιδερμίδας.

bovary.gr