Οκτώ πράγματα που ξέρουν οι αεροσυνοδοί για τις πτήσεις (κι εσείς όχι)

  • Σάββατο, 2 Δεκέμβριος 2017 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Κανείς δεν ξέρει περισσότερα για μια πτήση και τα «μυστικά» της από τις αεροσυνοδούς. Ας δούμε τι έχουν να αποκαλύψουν, σύμφωνα με το Tech Insider.

Οι πόρτες του αεροπλάνου δεν μπορούν να ανοίξουν κατά τη διάρκεια πτήσης
Σύμφωνα με τις αεροσυνοδούς, οι πόρτες των αεροπλάνων δεν γίνεται να ανοίξουν εν μέσω πτήσης και μάλιστα αν κάποιος αποπειραθεί να το κάνει, θα έχει μπλεξίματα. Έχει συμβεί στο παρελθόν επιβάτης να προσπαθήσει και κατέληξε σε περιορισμό για την υπόλοιπη πτήση και με χειροπέδες μετά την προσγείωση.

Τα αεροπλάνα δεν είναι και τόσο καθαρά όσο δείχνουν
Μικροβιολόγοι και έρευνες έχουν καταλήξει ότι το τραπεζάκι που ακουμπάμε το δίσκο με το φαγητό είναι η λιγότερο καθαρή επιφάνεια του αεροπλάνου. Πολλοί αλλάζουν εκεί τις πάνες των μωρών τους και πολλά από αυτά δεν καθαρίζονται από τη μία πτήση στην άλλη ή καθαρίζονται όλα με το ίδιο πανάκι. Συν τοις άλλοις, τα υγρά στο πάτωμα του μπάνιου συνήθως δεν είναι ακριβώς νερά…

Οι αεροσυνοδοί δεν πληρώνονται μέχρι το αεροπλάνο να απογειωθεί
Σύμφωνα με το Business Insider, οι αεροσυνοδοί πληρώνονται για τις ώρες πτήσεις, αλλά όχι για την επιβίβαση και την αποβίβαση. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δουλεύουν 12 ώρες και να καταλήξουν να πληρώνονται για τις 6 ή τις 8.

Μην χρησιμοποιείτε το νερό των αεροπλάνων
Το νερό των αεροπλάνων δεν είναι καθαρό και οι παροχές δεν έχουν καθαριστεί ίσως και ποτέ. Οι ίδιες οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν νερό αεροπλάνου, ούτε το χρησιμοποιούν στον καφέ ή το τσάι και σίγουρα δεν τις αδικεί κανείς αφού μόλις ένα ανά οχτώ αεροπλάνα περνούν τα στάνταρ ασφάλειας για το νερό, ενώ τα περισσότερα συστήματα είναι γεμάτα βλαβερά βακτήρια.

Υπάρχει λόγος που σας ζητούν να ανοίξετε το σκίαστρο
Τα σκίαστρα των εξόδων επείγουσας ανάγκης είναι απαραίτητο να είναι ανοιχτά, προκειμένου οι αεροσυνοδοί να εκτιμούν τις συνθήκες εκτός αεροπλάνου, ώστε να ανοίξουν την πόρτα στην προσγείωση. Αν υπάρχει φωτιά, βράχια ή νερό σε αυτή την έξοδο, θα πρέπει να το δουν ώστε να μην θέσουν τις ζωές των επιβατών σε κίνδυνο κατά την έξοδο.

Ξέρουν πόσο πίνετε
Δεν είναι λίγοι αυτοί που φέρνουν μινιατούρες με αλκοόλ στο αεροπλάνο, αλλά οι αεροσυνοδοί πάντα ξέρουν ποιοι είναι αυτοί, για λόγους ασφαλείας. Όσο πιο ψηλά και μακριά πετά ένα αεροπλάνο, τόσο περισσότερο το αλκοόλ επηρεάζει τον εγκέφαλο και οι αεροσυνοδοί τα προσέχουν αυτά.

Μπορεί να χρειαστεί να καθίσετε δίπλα σε… νεκρό
Αν και κανένας δεν πεθαίνει επίσημα σε αεροπλάνο, αφού δεν ανακοινώνεται ο θάνατος στον αέρα, παρ’ όλ’ αυτά αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο νεκρός επιβάτης θαπαραμείνει στη θέση του, πιθανόν σκεπασμένος με μια κουβέρτα. Εκεί πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και να σεβαστούν το άτομο που μόλις «έφυγε». Πιθανό είναι, επίσης, το άτομο να μεταφερθεί σε χώρο με λιγότερους επιβάτες ή σε αντίστοιχο χώρο, αν διατίθεται στο αεροπλάνο.

Το σέρβις είναι καλύτερο στο πίσω μέρος του αεροπλάνου
Παρ’ όλο που οι περισσότεροι διαλέγουν θέσεις στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, ώστε να αποβιβαστούν πρώτοι ή να εξασφαλίσουν το γεύμα που επιθυμούν, οι επιβάτες στο πίσω μέρος λαμβάνουν καλύτερη εξυπηρέτηση. Ο λόγος είναι απλός: αν ζητήσουν κάτι οι επιβάτες στις πρώτες σειρές, το πιθανότερο είναι να το ζητήσουν και οι επόμενες σειρές, κι αυτό δυσκολεύει τα πράγματα, αφού δεν υπάρχει απόθεμα μεγάλο σε όλα αυτά που ζητούν (από ωτοασπίδες μέχρι μαξιλαράκια και βότκα). Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και στα πίσω καθίσματα όπου τα… χατήρια γίνονται πιο εύκολα.

clickatlife.gr