Ο Μυλοπόταμος "κατέκλυσε" το Ηράκλειο - Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Τρούλη

  • Πέμπτη, 30 Νοέμβριος 2017 18:32
  • Συντακτική Ομάδα
  • Βιβλίο

Μυλοπόταμο ... μύρισε το Ηράκλειο το βράδυ της Τετάρτης καθώς δεν “έπεφτε καρφίτσα” στο Θεατρικό σταθμό στην παρουσίαση του βιβλίου του Μιχάλη Τρούλη με τον τίτλο “Μυλοπόταμος”. Και ήταν εκατοντάδες οι Μυλοποταμίτες που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου Μυλοποταμιτών “Ρίζα” και έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παρουσίαση αλλά και να προμηθευτούν ένα βιβλίο για τον τόπο τους.

Το δέσιμο μεταξύ των ανθρώπων της περιοχής του Μυλοποτάμου είναι γνωστό όπως και η αγάπη για τον τόπο τους, κάτι που είχαν την ευκαιρία να δείξουν για άλλη μια φορά στην παρουσίαση του βιβλίου.

Η παρουσίαση έγινε με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού-Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου.

Για το βιβλίο μίλησαν:

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος Αντωνόπουλος

Ο Γεώργιος Νικολακάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Γεώργιος Παπακωνσταντής, Δρ Εγκληματολογίας

Ο Μανούσος Κλάδος, Δημοσιογράφος και Πρόεδρος Δ.Σ. Μυλοποτάμου και

Η Ιωσηφίνα Σαριδάκη, Δικηγόρος & Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Σισών.

Της παρουσίασης ακολούθησε πρόγραμμα με παραδοσιακούς σκοπούς, τραγούδια και χορούς.

Τι περιλαμβάνει το βιβλίο

Ο Μυλοπόταμος είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, ενιαίος και αδιαίρετος, αφού η γεωγραφία και η τοπογραφία δεν αλλάζουν, ούτε με τον χρόνο! Στην ομότιτλη έκδοση παρουσιάζεται η διοικητική οργάνωση και η πληθυσμιακή εξέλιξη του συνόλου της επαρχίας, από την περίοδο της βενετοκρατίας μέχρι σήμερα. Ακολουθούν, αλφαβητικά, οι τοπικές κοινότητες και οι οικισμοί τους, με όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, περιληπτικά και αναλυτικά. Στην αναλυτική παρουσίαση δίνεται έμφαση στην κοινωνική και οικονομική ζωή όλων των οικισμών. Καταγράφονται οι σημαντικοί ιστορικοί σταθμοί, τα σπουδαία γεγονότα και μνημονεύονται οι άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν. Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στους χώρους που διασώζουν τις πιο ζωντανές μνήμες, στα σχολεία και στους ναούς.

     

         

Αφηστε καποιο σχολιο