Γιατί πολλοί επιβάτες νιώθουν την ανάγκη και χειροκροτούν σε κάθε προσγείωση

  • Πέμπτη, 30 Νοέμβριος 2017 08:40
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Εάν νιώθετε την ανάγκη να χειροκροτειτε καθώς οι τροχοί του αεροσκάφους αγγίζουν το διάδρομο, δεν είστε οι μόνοι. Αλλά από πού προέρχεται αυτή η ώθηση; Είμαστε ευγνώμονες για την επιβίωση μιας πολύ μακράς ή ταραχώδους πτήσης; Πρόθυμοι να ξεκινήσουν οι διακοπές;

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που μπορεί να εξηγήσουν γιατί οι άνθρωποι χτυπούν τα χέρια τους στο τέλος μιας πτήσης. Η ειδική στη γλώσσα του σώματος Judi Jamesε εξηγεί στην εφημερίδα «The Sun» ότι μερικοί άνθρωποι απλά δεν μπορούν από το να μην είναι παρορμητικοί. «Υποσυνείδητα, είναι μια στιγμή επιβίωσης, ακόμη και για τους έμπειρους ταξιδιώτες», λέει και συνεχίζει «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι την ώρα της πτήσεις είναι νευρικοί και κρατούν την ανάσα τους... μας επαναφέρει στην αρχική μας κατάσταση αν κάνουμε πολύ θόρυβο από κοινού».

Το ένστικτο επιβίωσης δεν φαίνεται όμως να καλύπτει πλήρως τη θεωρία, γιατί το χειροκρότημα όταν το αεροπλάνο προσγειώνεται μπορεί να εξαρτάται και από το πόσο ταξιδεύετε.

«Εάν πετάτε κάθε δεύτερη εβδομάδα, δεν πρόκειται να χειροκροτείτε κάθε φορά που προσγειώνεστε...», αναφέρει η αεροσυνοδός Kara Mulder .

news.gr

Αφηστε καποιο σχολιο