Αφράτα κρουασάν σοκολάτας

  • Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 18:21
  • Συντακτική Ομάδα
  • Επιδορπιο

Υλικά:

- 4 φλιτζάνια αλεύρι
- ½ φλιτζάνι νερό
- ½ φλιτζάνι γάλα
- ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.γλ. αλάτι
- 1 πακέτο στιγμιαία μαγιά
- 3 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
- 1 ¼ φλιτζάνια αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε φέτες
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 ράβδους κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

- Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και το βούτυρο.

- Όταν η ζύμη αρχίσει να γίνεται ενιαία, την πλάθουμε με τα χέρια, δημιουργώντας μια μπάλα.

- Την καλύπτουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

- Κόβουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.

- Το καλύπτουμε μ’ ένα ακόμα κομμάτι λαδόκολλας και το περνάμε με τον πλάστη.

- Βάζουμε και το βούτυρο στο ψυγείο.

- Απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο και προσθέτουμε στην κορυφή το κομμάτι βουτύρου.

- Διπλώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψουμε το βούτυρο και περνάμε ξανά με τον πλάστη.

- Μεταφέρουμε τη ζύμη σ’ ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.

- Βγάζουμε τη ζύμη, την διπλώνουμε τη μέση και την περνάμε με τον πλάστη. Κάνουμε ξανά τη διαδικασία για δύο ακόμα φορές, ενώ στο ενδιάμεσο βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο.

- Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτι, ενώ σε καθένα απ’ αυτά προσθέτουμε ένα κομμάτι κουβερτούρας.

- Τυλίγουμε τα κρουασάν και τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.

- Περνάμε τα κρουασάν με το αυγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

 

Πηγή: ipop