Θα γίνει η κρήτη χώρος μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών; Συμφωνία υπέγραψε η περιφέρεια.

  • Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017 18:25
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

Η Κρήτη διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να γίνει διεθνής προορισμός κινηματογραφικών παραγωγών τόνισαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Πρόεδρος του Δικτύου Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων Πάνος Παπαχατζής εκπρόσωπος του συνεργατικού σχηματισμού « Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών ‘Έργων » με διακριτικό τίτλο «Hellenic Film Office» αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, οι οποίοι υπέγραψαν στην Περιφέρεια Σύμφωνο Συνεργασίας. Παρόντες στη υπογραφή του συμφώνου εκτός από τον κ. Αρναουτάκη και τον κ. Παπαχατζή, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Μιχελογιάννης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, στελέχη του Δικτύου και του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας. 

Με την υπογραφή του Συμφώνου όπως ανέφερε ο κ. Παπαχατζής,  στοχεύουμε να δημιουργήσουμε στην Κρήτη ένα τοπικό περιφερειακό film office το Cretan  film office το οποίο θα εξυπηρετεί, θα προσελκύει και θα εξυπηρετεί τις ξένες παραγωγές και τις ελληνικές που θα έρχονται για να κάνουν γυρίσματα στην Κρήτη. Παράλληλος στόχος πρόσθεσε είναι, να φέρουμε πάρα πολλές παραγωγές στην Κρήτη, που για να έρθουν χρειάζονται κίνητρα, επισημαίνοντας « πρέπει να τους δοθούν τα κίνητρα και ήδη το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής έχει ψηφίσει ένα νόμο τον Αύγουστο, όπου η κεντρική διοίκηση δίνει κάποια κίνητρα στους ξένους που έρχονται εδώ. Ο στόχος ο δικός μας είναι μέσα από την ανάπτυξη του τοπικού περιφερειακού film office εδώ στην Κρήτη να μπορέσουμε να διευκολύνουμε και να δώσουμε μια μεγάλη εξυπηρέτηση στους ξένους που επιθυμούν να γυρίζουν στην Κρήτη».

Στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι η Κρήτη διαθέτει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να μπει στο διεθνή χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών. « Μέσα από τις ταινίες προβάλλεται η Κρήτη, η εικόνα της, η ιστορία της και με τη συνεργασία που υπογράψαμε στοχεύουμε στην προσέλκυση ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών».

Αφηστε καποιο σχολιο