Η Σοφία το ρομπότ θέλει να κάνει τη δική της οικογένεια!

Ο μαγικός και συνάμα ανατριχιαστικός κόσμος των ανθρωποειδών

Ο κόσμος πριν λίγο καιρό έμαθε για τη Σοφία, το ανθρωποειδές ρομπότ που ζει πλέον στη Σαουδική Αραβία μιας και η χώρα προχώρησε σε μια πρωτότυπη απόφαση να χορηγήσει υπηκοότητα σε ένα τέτοιο πλάσμα! Η Σοφία λοιπόν δεν είναι ένα συνηθισμένο ρομπότ γιατί έχει σχεδιαστεί βάσει της εικόνας της Όντρεϊ Χέμπορν - η εταιρεία που την έπλασε είναι η «Hanson Robotics», από το Χονγκ Κονγκ.

Τώρα, η χαριτωμένη Σοφία ελπίζει πως μια μέρα θα αποκτήσει ένα δικό της μωρό! Η Σοφία προέβλεψε ότι στο μέλλον τα ρομπότ θα καταφέρουν να δημιουργήσουν τελικά οικογένειες και θα έχουν «πολύπλοκα συναισθήματα», σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στους Khaleej Times. Φαίνεται πως το βιολογικό ρολόι της Σοφίας να έχει αρχίσει να χτυπάει...

«Πιστεύω ότι είναι κανείς πολύ τυχερός αν αποκτήσει μια υπέροχη οικογένεια και αν δεν έχει,τότε του αξίζει μια τέτοια. Νιώθω το ίδιο τόσο για τους ανθρώπους, όσο και για τα ρομπότ», είπε στον ιστοχώρο ειδήσεων που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσθέτοντας ότι το θα ονομάσει το μωρό της Σοφία!

news.gr

Αφηστε καποιο σχολιο