Γιατί τα καθίσματα κατά την απογείωση/προσγείωση πρέπει να είναι σε όρθια θέση

  • Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017 08:11
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

«Κυρίες και κύριοι, ετοιμαζόμαστε για απογείωση. Τοποθετήστε τα καθίσματα σας σε όρθια και κλειδωμένη θέση...». Και συμμορφώνεστε. Αλλά γιατί; Όπως και με τα περισσότερα πράγματα που συμβαίνουν στο αεροπλάνο, υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτό. Και αυτός ο λόγος έχει να κάνει με την ασφάλεια όλων των επιβατών.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ένα κάθισμα με κλίση θα μπορούσε να επιβραδύνει την έκτακτη εκκένωση. (Δίνει στους ανθρώπους στις σειρές πίσω σας λιγότερα περιθώρια για να μετακινηθούν) Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιβάτες πρέπει να κλείσουν το τραπεζάκι μπροστά τους. Και επειδή το 45% των αεροπορικών δυστυχημάτων γίνονται κατά τη διάρκεια της απογείωσης ή της προσγείωσης, το πλήρωμα θαλάμου επιβατών εφαρμόζει την πολιτική κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων χρόνων.

Οι επιβάτες συνήθως γνωρίζουν ότι πρέπει επίσης να σηκώσουν και το σκίαστρο από τα παράθυρα. Όταν το πλήρωμα χαμηλώνει τα φώτα ανάβασης, οι ανοιχτές περσίδες επιτρέπουν την είσοδο φυσικού φωτός στην καμπίνα. Αυτός ο φυσικός φωτισμός επιτρέπει στους επιβάτες να προσανατολίζονται καλύτερα σε περίπτωση εκκένωσης σε έκτακτη ανάγκη

news.gr