Κομψό διαμέρισμα στο Ηράκλειο με μινιμαλιστική διακόσμηση μετά από ανακαίνιση (Φωτογραφίες)

  • Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017 08:33
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κρήτη

"Ο σχεδιαστής Κωνσταντίνος Μωραϊτάκης σχεδίασε αυτό το μινιμαλιστικό διαμέρισμα που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης με καθαρά σχήματα και μία απλή γεωμετρία που εστιάζει στη λειτουργικότητα και την εργονομία.
Ο συνολικός σχεδιασμός του διαμερίσματος είναι modular, με κουζίνα, τραπεζαρία και γραφείο σαφήνεια, αλλά και με τη χρήση στοιχείων που την ενσωμάτωσή τους στο ίδιο ομοιογενές περιβάλλον.


Οι σχεδιαστές εξηγούν το σχεδιασμό τους με μια αναλογία με το βιολογικό οργανισμό που λειτουργεί ως σύνολο συνταγογράφηση "λιγότερη ύλη και περισσότερο το πνεύμα», έτσι ώστε ο χώρος φαίνεται σαφές και καθαρό και όχι μόνο μοιάζει με μια τεχνητή κατασκευή.


Κάθε στοιχείο του σχεδιασμού είχε μελετηθεί προσεκτικά για να έχουν ένα σκοπό για τη συνολική λειτουργικότητα, καθώς και να παρέχουν ένα συνεκτικό κομμάτι της συνολικής αισθητικής με εξαιρετική δεξιοτεχνία. 
Το εσωτερικό είναι πολύ κομψό και οι ουδέτερες αποχρώσεις εμπλουτίζονται με μικρές πινελιές χρώματος και με την προσθήκη μιας μεγάλης ποικιλία υφών, όπως συμβαίνει συνήθως σε ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό".

κείμενο - φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μωραϊτάκης omorfipoli.com