Δέκα βότανα συνηθισμένα αλλά "μαγικά" γίνονται σύμμαχοι για να αδυνατίσουμε

  • Τρίτη, 28 Νοέμβριος 2017 08:10
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ευ Ζην

Τα «μαγικά» αυτά βότανα δεν είναι δυσεύρετα. Απεναντίας, μπορείτε να τα βρείτε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

-Ιβίσκος

Τα φύλλα και τα άνθη του ιβίσκου συμβάλλουν στον καλό μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπιδίων. Βοηθάει στο αδυνάτισμα καθώς ενεργοποιεί το μεταβολισμό. Επιπλέον έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

-Σημύδα

Η σημύδα αποτελεί το απόλυτο διουρητικό, βακτηριοκτόνο και αντισηπτικό. Δρα ως διουρητικό, αντισηπτικό και τονωτικό. Τα φύλλα της σημύδας αποβάλλουν τα πλεονάζοντα υγρά από το σώμα.

-Χαμομήλι

Πιείτε δύο φορές την ημέρα ένα ζεστό φλιτζάνι χωρίς, εννοείται, ζάχαρη. Για σωστή δράση του χαμομηλιού, βάλτε το χαμομήλι σε σουρωτήρι και ρίξτε ζεστό νερό. Βοηθάει σημαντικά στο να «αποκτήσετε» επίπεδη κοιλιά καθώς καταπολεμά το πρήξιμο.

-Βασιλικός

Αρωματικός και ...θαυματουργός. Σε καυτό νερό ρίξτε λίγο βασιλικό κι αφήστε τον για 10 λεπτά. Καθημερινά πιείτε 2 ποτήρια, μετά από κάθε γεύμα. Το ρόφημα βοηθάει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

-Λουίζα

Η λουίζα είναι από τα πιο φημισμένα φαρμακευτικά βότανα στον κόσμο για την συμβολή της στο αδυνάτισμα, τη λιποδιάλυση, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και ως εκ τούτου στη μείωση της κυτταρίτιδας. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το βότανο λουίζα, σε συνδυασμό με τα ω-3 λιπαρά οξέα, ενισχύει και τη μνήμη ενώ χαρίζει πνευματική διαύγεια.

-Σπιρουλίνα

Ιδανική για να καταπολεμήσετε την βουλιμία. Σε ένα ποτήρι φρέσκο νερό ή φρέσκο χυμό διαλύετε ένα κουταλάκι σκόνη σπιρουλίνας και το πίνετε μισή ώρα πριν το φαγητό.

-Φασκόμηλο

Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας και βοηθάει στο να αποβάλλει το σώμα μας όλα τα περιττά υγρά. Βράστε το φασκόμηλο και πιείτε δύο ποτήρια, ένα μετά το μεσημεριανό γεύμα κι ένα μετά το βραδινό.

-Πράσινο τσάι

Για απώλεια λίπους στην κοιλιά αλλά και για αποτοξίνωση. Είναι ίσως το πιο γνωστό βότανο ειδικά για την αποτοξίνωση. Μπορείτε να πιείτε έως και 4-5 κούπες την ημέρα, πάντα χωρίς ζάχαρη.

-Μάραθος

Όλα τα μέρη του φυτού έχουν ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό άρωμα που μοιάζει εξαιρετικά με αυτό του γλυκάνισου. Το ρόφημα από φύλλα και σπόρους μάραθου είναι ιδανικό για την πέψη των λιπαρών τροφών ενώ βοηθά στην αποβολή των αερίων.

mothersblog.gr