Πώς να απλώσεις σωστά το βερνίκι νυχιών και να κάνεις μόνη σου μανικιούρ στο σπίτι

 

Εντάξει θα συμφωνήσουμε όλες πως σαν το επαγγελματικό μανικιούρ και την περιποίηση στα χέρια των ειδικών nail artists δεν έχει, όμως το να επισκέπτεσαι κάθε εβδομάδα το nail salon είναι σχεδόν ανέφικτο λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και budget.

Aπό την άλλη, όσες φορές έχεις προσπαθήσει να βάψεις τα νύχια σου μόνη στο σπίτι καταλήγεις να έχεις βάψει τα χέρια, τα πόδια, τα ρούχα σου, ενώ τα νύχια σου δείχνουν κακοφτιαγμένα και τα νεύρα σου είναι σπασμένα.

Η εφαρμογή του βερνικιού είναι πραγματικά δύσκολη υπόθεση για τις περισσότερες από εμάς, ειδικά όταν πρέπει να χρησιμοποιήσεις το κακό σου χέρι.

Αυτό που χρειάζεται για να τα καταφέρεις είναι σίγουρα πολλή εξάσκηση και μερικά απλά tips για να έχεις ένα όμορφο αποτέλεσμα και κομψό μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι.

Επιλέξτε ένα βερνίκι καλής ποιότητας. Σίγουρα είναι πιο εύκολο στην χρήση και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ακόμα είναι σημαντικό να έχετε ένα base coat και ένα top coat, που όχι μόνο παρατείνουν το μανικιούρ σας αλλά προστατεύουν και ενδυναμώνουν τα νύχια.

1. Πριν προχωρήσετε στη βαφή βεβαιωθείτε πως έχετε καθαρίσει την επιφάνεια των νυχιών σας με ένα αφαιρετικό που δεν περιέχει acetone, το οποίο τα ξηραίνει.

2. Λιμάρετε τα για να δώσετε σχήμα και εξομαλύνετε την επιφάνεια και τις άκρες με ένα buffer.

3. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση από τη βάση και περιμένετε να στεγνώσει. Προστατεύει τα νύχια από το κιτρίνισμα και το ξεφλούδισμα, άρα είναι απαραίτητο ειδικά αν επιλέξετε βερνίκι σε σκούρα απόχρωση.

4. Ήρθε η στιγμή για το βερνίκι. Απλώστε μικρή ποσότητα με το πινελάκι, ξεκινώντας από την βάση του νυχιού προς τα έξω και προσέχοντας να μην βάψετε πολύ κοντά στο δέρμα. Απλώστε ομοιόμορφα με τρεις κινήσεις μία στο κέντρο του νυχιού και στα πλαϊνά. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν περάσετε το δεύτερο χέρι.

5. Για την δεύτερη στρώση βερνικιού χρησιμοποιήστε λίγη παραπάνω ποσότητα χρώματος αλλά πιο απαλές κινήσεις, ώστε να μην διαβρωθεί η πρώτη.

6. Διορθώστε τυχόν λαθάκια και αφαιρέστε τους λεκέδες από την περιοχή του δέρματος με ένα πινελάκι ή μπατονέτα με λίγο ξεβαφτικό.

7 Ολοκληρώστε το μανικιούρ με top coat. Περιμένετε μερικά λεπτά και βουτήξτε τα νύχια σας σε ένα μπολάκι με κρύο νερό για να επιταχύνετε το στέγνωμα.

8 Τέλος απλώστε λίγες σταγόνες baby oil για έξτρα λάμψη και ενυδάτωση στα πετσάκια.

Έτοιμες.

bovary.gr