9 ψέματα που λένε οι γυναίκες στον άνδρα τους!

Φυσικά και είσαι πάντα ειλικρινής με τον σύζυγό σου, αλλιώς πώς θα προχωρήσει αυτός ο γάμος; Ακόμα όμως και κάποια ψέματα από παράλειψη μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στον γάμο σου. Από το να αγνοείς κάποια μικρά ζητήματα μέχρι να κρύβεις τη δυσαρέσκειά σου, παρακάτω θα βρεις εννέα ύπουλους τρόπους που σε κάνουν να φαίνεσαι ανέντιμη απέναντι στον καλό σου.

1. Όταν δεν του λες για έναν καινούριο στόχο σου

Αν ξαφνικά θέλεις να επιστρέψεις στα θρανία, αλλά δεν μιλάς γιατί δεν ήταν στα αρχικά σου σχέδια, η επιθυμία σου για κάτι παραπάνω μπορεί να εξελιχθεί σε κατάθλιψη. «Γίνεται ένα πρόβλημα που έχει αντίκτυπο σε κάθε τομέα της ζωής σου» τονίζει η Whitney Casey, ειδικός στις σχέσεις. Προετοίμασε το έδαφος για αυτή την αλλαγή. Μοιράσου με τον σύζυγό σου τον στόχο σου και το πότε σκέφτεσαι να τον πραγματοποιήσεις (για παράδειγμα όταν μεγαλώσουν λίγο ακόμα τα παιδιά ή όταν μαζέψεις κάποια επιπλέον χρήματα). Στο μεταξύ, μπορείς να παρακολουθείς εκδηλώσεις και να γραφτείς σε κάποια λέσχη για να τροφοδοτείς το πάθος σου.

2. Όταν θυσιάζεις κάτι που ήθελες ανέκαθεν επειδή δεν ανήκει στα θέλω του άντρα σου

Το να είσαι εντελώς ανιδιοτελής για χάρη του γάμου σου είναι ο σίγουρος δρόμος για τη δυσαρέσκεια. «Βλέπεις τις ευκαιρίες να έρχονται και να φεύγουν, μερικές φορές χωρίς να σκεφτείς τα όνειρά σου» υπογραμμίζει η ειδικός. Μην πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν χρειάζεσαι ορισμένα πράγματα, είτε πρόκειται για παιδιά αν ο άντρας σου δεν θέλει, είτε να δεις τον κόσμο ενώ επιμένει ότι είναι πολύ ακριβό. Αν δεν αισθάνεσαι ολοκληρωμένη όταν δεν κάνεις κάτι, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το κάνεις. Δούλεψε με τον σύζυγό σου για να βρείτε την ισορροπία μεταξύ των δικών του και των δικών σου αναγκών, είτε αυτό σημαίνει να οργανώσετε ένα ταξίδι είτε να ανοίξετε και πάλι το θέμα του παιδιού.

3. Όταν κάνει κάτι που σε ενοχλεί και δεν του το λες

Αν κάτι σε ενοχλεί για μία ολόκληρη ημέρα, τότε μίλα. Αν αφήνεις τα συναισθήματά σου να φουντώνουν χωρίς να λες λέξη, θα προκαλέσεις σύγχυση. Κάποια στιγμή θα εκραγείς, όταν θα προκύψει ένα παρόμοιο θέμα, και ο σύζυγός σου δεν θα μπορεί να καταλάβει την αντίδρασή σου.

4. Όταν δεν αποκαλύπτεις τους φόβους σου για πιθανούς εθισμούς του

Ξέρεις ότι του αρέσει να πίνει ένα ποτό μετά τη δουλειά για να χαλαρώσει. Αν όμως δεν του έχεις εμπιστοσύνη, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Όταν το αναφέρεις αισθάνεσαι σαν αστυνομικός, αλλά αν δεν το κάνεις δεν θα καταλάβει την ανάγκη σου για ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Αν όμως του το πεις και αντιδράσει λέγοντας «είναι δικό σου πρόβλημα», τότε μάλλον τα αίτια είναι βαθύτερα. Εξήγησέ του τι μπορείς να χειριστείς και τι όχι και ζήτησέ του να το σεβαστεί.

5. Όταν δεν έχεις ξεπεράσει μία τραυματική εμπειρία από το παρελθόν σου

Πολλές φορές, οι σύντροφοι ξαναθυμούνται παλιές πληγές. Αν αυτό όμως προκαλεί ξεσπάσματα, το πιθανότερο είναι ότι ο σύντροφός σου θα αναλάβει την ευθύνη για κάτι που δεν έκανε, προκαλώντας περιττές συγκρούσεις. Ενώ δεν πρέπει να του φορτώσεις κάτι που δεν έχει κάνει, πρέπει να του μιλήσεις για το τραύμα που κουβαλάς από το παρελθόν σου. Η θεραπεία θα επιδιορθώσει τη δική σου ευτυχία αλλά και της σχέσης σου.

6. Όταν αφήνεις τη σταδιοδρομία σου στο περιθώριο ώστε να υποστηρίξεις τη δική του

Μπορεί στην αρχή να μην είχες πρόβλημα που επέλεξες την καριέρα για χάρη της οικογένειας, αλλά με την πάροδο του χρόνου «μπορεί να αισθανθείς ότι η μόνη ταυτότητα είναι να είσαι νοικοκυρά» εξηγεί η Carin Goldstein, θεραπεύτρια γάμου και ιδρύτρια του BeTheSmartWife.com. Εάν ο άντρας φέρνει το εισόδημα στην οικογένεια, με το να πεις ότι θέλεις να κάνεις καριέρα μπορεί να νομίζει ότι οι παροχές του δεν είναι επαρκείς. «Πες στον άντρα σου ότι θα ήθελες να εξετάσεις κάποιες πιθανότητες εργασίας, αλλά ταυτόχρονα να του δείξεις πόσο εκτιμάς όλα όσα κάνει» προτείνει η Goldstein.

7. Προσπαθείς να του αλλάξεις σταδιακά γνώμη αντί να μιλήσεις ευθέως

Αν ακολουθείς διάφορες τακτικές για να πετύχεις αυτό που θέλεις, ουσιαστικά χειραγωγείς τον άλλον. Η Goldstein προτείνει να εφαρμόσεις κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεις τον σύντροφό σου. Αντί να πεις «θέλω αυτό», ζήτα τη γνώμη του. Προτίμησε να συζητήσεις μαζί του για αυτό που θέλεις από το να προσπαθήσεις να το περάσεις με πλάγιο τρόπο ή να το απαιτήσεις.

8. Όταν κάποιος από τα πεθερικά σου λέει κάτι άσχημο και δεν το αποκαλύπτεις

Μπορεί να μην αναφέρεις ότι η μητέρα του κάνει κριτική για τον τρόπο που μεγαλώνεις τα παιδιά για να μην δημιουργείς εντάσεις στην οικογένεια. Αλλά αυτή η δυσαρέσκεια «θα διαρρεύσει στη σχέση σας» λέει η κλινική ψυχολόγος Andra Brosh, PhD. Θα πρέπει να δεις τι θέση που θα πάρει. Αν δεν κάνει τίποτα επί του θέματος, ίσως θα πρέπει να στραφείτε σε άλλους τρόπους για βοήθεια, όπως έναν θεραπευτή.

9. Όταν υιοθετείς έναν φόβο βασισμένο σε αυτό που νομίζεις ότι πιστεύει ο άντρας σου

Αν έχεις ακούσει τον σύζυγό σου να λέει αρκετές φορές ότι τα παιδιά του κολλητού του τον εκνευρίζουν, μπορεί να ανησυχείς ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να γίνει πατέρας. Αυτή η ανησυχία μπορεί να σταματάει από το να κάνεις μαζί του μία συζήτηση για παιδιά, φοβούμενη ότι μπορεί να μην ακούσεις αυτό που θέλεις. «Αν φοβάσαι στην σχέση σου, δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ» τονίζει η Goldstein και προτείνει να ψάξεις από που προκύπτει αυτή η ανησυχία. «Αν φοβάσαι μήπως ανακαλύψεις μία ανεπιθύμητη αλήθεια για τον σύντροφό σου, η θεραπεία μπορεί να σε βοηθήσει στο πώς να επεξεργαστείς την αλήθεια και να υπολογίσεις τα επόμενα βήματά σου» προσθέτει.

Πηγή: joytv.gr