Στήθος κοτόπουλο με κοφτό μακαρονάκι και τυριά στον φούρνο

  • Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 08:19
  • Συντακτική Ομάδα
  • Συνταγές

 

Μία πανεύκολη συνταγή που γίνεται η τέλεια λύση στην καθημερινότητά μας. Όταν δηλαδή, γυρνάμε στο σπίτι και θέλουμε κάτι γρήγορο, εύκολο, νόστιμο και χορταστικό για εμάς και την οικογένεια. Αυτή η ιταλική συνταγή σερβίρεται στο τραπέζι σε λιγότερο από μία ώρα!

[Στήθος κοτόπουλο με κοφτό μακαρονάκι και τυριά στον φούρνο]

Υλικά

1 φλ. του τσαγιού κοφτό μακαρονάκι (ή άλλο μικρό ζυμαρικό, π.χ. αχιβαδούλες, κοχυλάκια κ.λπ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο 
1/2 φλ. του τσαγιού στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια 
1/2 φλ. του τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα με τον χυμό τους
1 φλ. του τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
1/4 φλ. του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/4 φλ. του τσαγιού φρυγανιά
1/4 φλ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού 
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς να μαλακώσουν και το κοτόπουλο να μαγειρευτεί, περίπου 5-7 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ντοματάκια με τον χυμό τους, τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την τριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζουμε όλο το μείγμα. Μοιράζουμε λίγο βούτυρο σε όλο το φαγητό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δημιουργηθεί μία χρυσαφί κρούστα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

womanidol.com