Διακριτική κομψότητα και λαμπερή άνεση- Ο Giorgio Armani δίνει τους κανόνες του βραδινού στυλ

Τα τελευταία 42 χρόνια έχει ντύσει την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ και όχι μόνο, χωρίς ωστόσο ποτέ να παρεκκλίνει από το DNA του οίκου του. Ο Τζόρτζιο Αρμάνι είναι ο βασιλιάς της διακριτικής κομψότητας, της λαμπερής άνεσης, της άριστης ποιότητας και του κλασικού glamour. Και μας αποκαλύπτει τα μυστικά του σύγχρονου λαμπερού στιλ! 

Δεν είναι τυχαίο ότι γυναίκες όπως η Μισέλ Φάιφερ, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Νικόλ Κίντμαν λατρεύουν τις δημιουργίες του. Και ποιος άλλος, εκτός από τον 83χρονο σήμερα σχεδιαστή, θα μπορούσε να μας αποκαλύψει τους κανόνες του βραδινού ντυσίματος;


Η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός
"Οι πελάτισσές μου δεν ξεχωρίζουν για την ηλικία τους, αλλά για το ιδιαίτερο γούστο τους, για τον τρόπο που ντύνονται και συμπεριφέρονται, για το πώς αντιλαμβάνονται την ομορφιά. Πάντοτε πίστευα ότι δεν μπορεί να υπάρξει ομορφιά χωρίς προσωπικότητα και εξυπνάδα. Η πραγματική ομορφιά είναι μια ισορροπία σώματος και πνεύματος, μία εκφραστικότητα, μία συγκεκριμένη ιδέα χάρης και ακρίβειας. Η γυναίκα Armani ξέρει τι θέλει αλλά την ίδια στιγμή δεν αγνοεί και την πιο θηλυκή της πλευρά. Αν θέλαμε να βάλουμε ένα πρόσωπο, θα μπορούσαμε να την ταυτίσουμε με κάποια ηθοποιό όπως η η Κέιτ Μπλάνσετ και η Νικόλ Κίντμαν, η Nαόμι Γουότς και η  Τζέσικα Τσαστέιν. Αυτές οι γυναίκες έχουν στιλ και κομψότητα και δεν υπήρξαν ποτέ fashion victims". 

Μην αμελείτε την άνεση
"Με γοητεύει το κόκκινο χαλί, το glamour περασμένων εποχών -είναι κάτι που πάντοτε προσπαθούσα να επανεφεύρω μέσα από το δικό μου στιλ, το οποίο θα περιέγραφα ως απλό και ξεκάθαρο. Πάντα προσπαθούσα να προβάλω τη φυσικότητα μέσα από τα βραδινά μου ρούχα. Τα κομμάτια είναι σοφιστικέ αλλά φοριούνται ευχάριστα, κομψά και λαμπερά, κυρίως χάρη στα χρώματα και τα υφάσματά τους. Όμως δεν είναι ποτέ υπερβολικά και ποτέ δεν ´φοράνε´ τη γυναίκα".

Το σμόκιν κερδίζει τις εντυπώσεις
"Ένα ανδρόγυνο κοστούμι για το βράδυ αποπνέει διακριτική γοητεία. Όλες οι γυναίκες θα πρέπει να το φορέσουν κάποια στιγμή -είναι λαμπερό αλλά ταυτόχρονα ευκολοφόρετο. Ιδιαίτερα αν το σακάκι φορεθεί κατάσαρκα, χωρίς πουκάμισο, το αποτέλεσμα είναι κομψό και εξαιρετικά σέξι για τις βραδινές εμφανίσεις".

Δεν χρειάζεστε πάντα τακούνια
"Ένα μακρύ φόρεμα με ίσια παπούτσια χαρίζει ένα άνετο, ρευστό περπάτημα, και σε συνδυασμό με μία μικρή, σοφιστικέ τσάντα αποτελεί ένα look που κάθε γυναίκα πρέπει να δοκιμάσει".

Μην υπερβάλετε
"Το να γνωρίζετε πώς να δημιουργήσετε το καλύτερο αποτέλεσμα με αυτά που έχετε είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να δώσω. Γιατί, τελικά, τα πάντα κρίνονται στη συμπεριφορά και το απόλυτο ´όπλο´ είναι να είστε φυσική. Η υπερβολή είναι ατόπημα".

womanidol.com/