Το λάθος που καταστρέφει το νεροχύτη σας

  • Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 08:50
  • Συντακτική Ομάδα
  • Σπίτι

Υπάρχει ένα λάθος που πολλοί κάνουν και μπορεί να καταστρέψει τον νεροχύτη της κουζίνας. Μην χύνετε ποτέ μέσα σε αυτόν το λάδι που έμεινε μετά το τηγάνισμα. Σύμφωνα με την Environmental Protection Agency, το λάδι που μπαίνει στους σωλήνες μπορεί να κάνει ζημιά στα υδραυλικά του σπιτιού.

Βάλτε λοιπόν το λάδι σε ένα δοχείο και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια πετάξτε το δοχείο στον κάδο απορριμμάτων. Για να πλύνετε το τηγάνι στη συνέχεια, σκουπίστε με λίγο χαρτί για να απομακρύνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα του λαδιού που έχει μείνει.

Tip για καθαρούς σωλήνες Για να καθαρίσετε τους σωλήνες σας ρίξτε μερικά παγάκια στον νεροχύτη και χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες λεμονιού για να μοσχομυρίσει όλη η κουζίνα. Όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα φύγουν και ο νεροχύτης σας θα είναι πιο καθαρός από ποτέ.

Μια επίσης υπέροχη ιδέα για καθαρούς σωλήνες είναι να βάλετε σε μια παγοθήκη φλούδες λεμονιού και να προσθέσετε ξίδι. Βάλτε την παγοθήκη στο ψυγείο και όταν τα παγάκια είναι έτοιμα ρίξτε μερικά στον σωλήνα του νεροχύτη σας. Μέσα σε λίγα λεπτά, και με τη βοήθεια ζεστού νερού από τη βρύση, τα παγάκια θα λιώσουν και οι σωλήνες θα γίνουν ολοκαίνουριοι.

enikos.gr