Όσα είναι καλό να αποφύγεις σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο

  • Παρασκευή, 24 Νοέμβριος 2017 18:20
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Μιας και οι διακοπές είναι προ των πυλών, πολλοί από σας εκεί έξω θα ξεκλέψετε λίγο χρόνο και θα πάρετε το...
πρώτο (λέμε τώρα) αεροπλάνο για να πάτε να επισκεφτείτε έναν συγγενή ή τέλος πάντων να πάτε ένα ταξίδι.

Ωραία, λοιπόν, αφού έκλεισες τα εισιτήρια, ετοιμάζεις βαλίτσα και σκέφτεσαι τα ρούχα που θα φορέσεις στο ταξίδι.  Εδώ φίλε μου θέλει μεγάλη προσοχή! Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να φοράς στο αεροπλάνο, για το καλό σου!

- Άρωμα
Κατά τη διάρκεια της πτήσης θα βρίσκεσαι σ’ έναν μικρό χώρο. Απόφυγε τα βαριά αρώματα για σένα αλλά και για τους συνεπιβάτες σου. Τα βαριά αρώματα σε κλειστό χώρο μπορεί να προκαλέσουν από πονοκεφάλους μέχρι και αλλεργίες. Μόλις κατέβεις απ’το αεροπλάνο , ψεκάσου!

- Στενά ρούχα
Απόφυγε τα στενά ρούχα όταν ταξιδεύεις για περισσότερες από 4 ώρες. Όσοι φοράνε στενά ρούχα σε μια πτήση μεγάλης διαρκείας διατρέχουν τον κίνδυνο ενός θρόμβου. Πρόκειται για έναν θρόμβο αίματος που σχηματίζεται συνήθως στο πόδι. Για να το αποφύγεις, μπορείς να φορέσεις ειδικές κάλτσες συμπίεσης και άνετα ρούχα.

- Περίπλοκα πράγματα
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι τουαλέτες στο αεροπλάνο είναι μικροσκοπικές. Αν φοράς μια ολόσωμη φόρμα, θα δώσεις μάχη για να κάνεις τη δουλειά σου. Φόρα μια φόρμα ή το τζινάκι σου για να μπορείς να κάνεις τις βασικές σου ανάγκες!

- Ρούχα ή αξεσουάρ που έχουν μεταλλικά στοιχεία
Απλά δεν μπορείς να περάσεις απ’ τον έλεγχο! Δηλαδή, μπορείς αλλά θα σου πάρει περισσότερη ώρα να τα βγάζεις, να τα ξαναβάζεις κλπ. Καθυστερείς και τον υπόλοιπο κόσμο!

- Καλοκαιρινά ρούχα
Δεν έχει σημασία τι εποχή ταξιδεύεις. Πάντα πρέπει να έχεις μια ζακέτα μαζί σου, ένα πανωφόρι κάτι! Αρχικά, στο αεροδρόμιο έχει πάντα κρύο και αυτό είναι νόμος. Ακόμα και το Καλοκαίρι είναι σημαντικό να έχεις μια ζακέτα μαζί σου. Θα με θυμηθείς!

- Φακούς επαφής
Σε ένα αεροπλάνο η μέση υγρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και το 20%, πράγμα που θα κάνει τους φακούς σου να στεγνώσουν και να προκληθεί ερεθισμός στα μάτια σου. Αν έχεις μια μεγάλης διαρκείας πτήση καλύτερα να φορέσεις τα γυαλιά μυωπίας σου! Εκτός αν θες να τυφλωθείς, it’s up to you!

- Τακούνια
Στο αεροδρόμιο μπορεί να σου ζητήσουν να βγάλεις τα παπούτσια σου. Τα τακούνια όχι μόνο μπορεί να θεωρηθούν ως απαγορευμένα, αλλά έχουν και μεταλλική βάση οπότε και πάλι θα χτυπήσει αυτό το μηχανηματάκι στον έλεγχο. Στην τελική, βάλε τα αθλητικά σου, θα είσαι και πιο άνετη!

 

Πηγή: ipop