Cocaine Godmother - Η θηλυκή απάντηση στο Narcos

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τον El Chapo. Αλλά πόσα γνωρίζεις για την Griselda Blanco; Μετά το νέο trailer για το Cocaine Godmother είναι δεδομένο πως θα ανατρέξεις στο google για να βρεις περαιτέρω πληροφορίες.

Η Κολομβιανή βαρόνη των ναρκωτικών, γνωστή και ως La Madrina ή Μαύρη Χήρα (sic) ή Βασίλισσα της διακίνησης ναρκωτικών (ακόμη πιο sic) την οποία υποδύεται η Catherine Zeta-Jones, είχε αρκετά ακόμη ψευδώνυμα τις δεκαετίες της κυριαρχίας της στην αγορά, δηλαδή στα 70s και τα 80s. Στο πικ της «καριέρας» της, το δίκτυό της επεκτεινόταν σε κάθε γωνιά της αμερικανικής ηπείρου, ενώ φήμες λένε πως έχει παραγγείλει την εκτέλεση περισσοτέρων από 200 ανθρώπων.

Η ίδια η Zeta-Jones είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες πως πρόκειται για «κάτι φανταστικό σε αυτό το ρόλο» και πως «ήταν υπέροχο να υποδύομαι μια γυναίκα που ήταν το αφεντικό σε έναν επικίνδυνο κόσμο».

Η Blanco, παρότι συνελήφθη από την DEA το 1985, συνέχισε να διευθύνει το κύκλωμά της, που μετέφερε κοκαΐνη από την Κολομβία στο Μαϊάμι, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Αποφυλακίστηκε όμως το 2004, μετά από ένα σκάνδαλο τηλεφωνικού σεξ ανάμεσα στη βασική μάρτυρα και μια από τις εισαγγελείς της υπόθεσης. Τελικά, δολοφονήθηκε το 2012 σε ηλικία 69 ετών, όταν την πυροβόλησε ένας μοτοσικλετιστής στο κεφάλι, έξω από κρεοπωλείο του Μεντεγίν.

Το Cocaine Godmother κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου.

 

 

Πηγή: askmen