Πόσο προσφέρει στην...οικονομία της χώρας η Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

  • Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 10:05
  • Συντακτική Ομάδα
  • Κόσμος

Δυο δις ευρώ προσφέρει στη βρετανική οικονομία η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Στα 76,3 δις ευρώ εκτιμάται η αξία του« εμπορικού της σήματος»
 

    Απάντηση σ' όσους πιστεύουν ότι η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας είναι μόνο ... διακοσμητική φαίνεται να δίνει η έρευνα που πραγματοποίησε η η εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων Brand Finance. Σύμφωνα μ' αυτή, η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας συνεισφέρει στη χώρα 2,03 δις ευρώ (1,8 δις στερλίνες) τον χρόνο. Επιπλέον, από τα ευρήματα της έρευνας συνάγεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ότι η «συντήρηση» των γαλαζοαίματων κοστίζει ετησίως στους φορολογούμενους Βρετανούς πολίτες 330 εκατομμύρια ευρώ - συνολικά κατά κεφαλή 5,08 ευρώ (4,5 στερλίνες).

  Την επόμενη χρονιά αυτές οι επιβαρύνσεις αναμένεται να αυξηθούν λόγω της ανακαίνισης του παλατιού του Μπάκινχαμ.

 Η βρετανική οικογένεια είναι πλουσιότερη παρά ποτέ. Η περιουσία της αγγίζει το μυθικό νούμερο των 28,8 δις ευρώ. Σ' αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνεται κι η αξία του «εμπορικού της σήματος» το οποίο ισοδυναμεί με την καλή φήμη μιας επιχείρησης. Σύμφωνα με την προρρηθείσα έρευνα, αν η βασιλική οικογένεια ήταν όντως μια σύγχρονη επιχείρηση, το εμπορικό της σήμα θα ήταν το τρίτο ισχυρότερο στον κόσμο.

 Πρώτη στην κατάταξη θα ερχόταν η Apple με το σήμα της να αποτιμάται στα 144,65 δις ευρώ, δεύτερη η Google με 86,8 δις ευρώ και τρίτη η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας με 76,3 ευρώ, τέταρτη η Microsoft με 74,2 δις και πέμπτο το Facebook με 74 δις ευρώ.

  Η συμβολή της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας στα τουριστικά έσοδα της χώρας ανέρχεται στα 621,6 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τα δικαιώματα για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές σειρές με θέμα τα μέλη της αποτιμάται στα 56,3 εκατομμούρια ευρώ. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ενισχύουν το βρτεανικό εμπόριο με 169 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

πηγή:thetoc.gr