Η πόλη στη Γερμανία που είναι χτισμένη από διαμάντια!

  • Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 09:00
  • Συντακτική Ομάδα
  • Ταξίδια

Τι συνέβη πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια και άλλαξε τα πάντα

«Καθώς ανέβηκα τα στενά σκαλοπάτια γοτθικού ναού στο Nördlingen της Γερμανίας, τα φθαρμένα πέτρινα σκαλοπάτια φαινόταν να λαμπυρίζουν στο φως του ήλιου, με απροσδόκητες αναλαμπές φωτός σε μια σκοτεινή, γκρίζα ανάβαση προς την κορυφή». Ο δημοσιογράφος του BBC δίνει μια πρώτη γεύση για το τι αφορά το ταξίδι του σε αυτή την άγνωστη σε πολλούς πόλη της Γερμανίας, η οποία είναι πασπαλισμένη από μια πολύτιμη λάμψη!

«Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ολόκληρος ο πύργος είναι κατασκευασμένος από πέτρα σουβέτι, και μέσα του είναι μικρά διαμάντια», είπε με ενθουσιασμό ο Horst Lenner, ο επιστάτης του πύργου. «Ευτυχώς είναι πολύ, πολύ μικρά, αλλιώς ο πύργος θα είχε γκρεμιστεί εδώ και πολύ καιρό», αστειεύτηκε, με ένα πλατύ χαμόγελο να κοσμεί το πρόσωπό του.

Παρόλο που αστειεύεται, τα λόγια του Lenner είναι αληθινά. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής της πόλης- οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τον 9ο αιώνα μ.Χ.- οι άποικοι δεν συνειδητοποίησαν ότι η πέτρα που χρησιμοποιούσαν ήταν φτιαγμένη με εκατομμύρια μικροσκοπικά διαμάντια, σε συγκέντρωση που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Η πόλη της Βαυαρίας με τους περίπου 20.000 κατοίκους,έχει ιστορία που χάνεται στους αιώνες και σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, είναι χτισμένη σε σημείο που κάποτε- πριν από 15 εκατ. χρόνια- εδώ έπεσε ένας αστεροειδείς ή μετεωρίτης (οι απόψεις διίστανται) και γι αυτό από τη πτώση η περιοχή γέμισε με διαμάντια.

«Οτιδήποτε μέσα στο τείχος της πόλης είναι κατασκευασμένο από το τον αστεροειδή», δήλωσε η κάτοικος της Nördlingen, Roswitha Feil. Το πιο παράξενο πάντως είναι ότι σχετικά πρόσφατα οι ντόπιοι έμαθαν τι περιέχει η πέτρα από την οποία έφτιαξαν τις κατοικίες. Δεν είχαν ποτέ υποπτευθεί γιατί τα σπίτια τους είχαν αυτή τη λάμψη... Θεωρούσαν ότι η πόλη είχε χτιστεί στον κρατήρα ενός ηφαιστείου μέχρι που οι γεωλόγοι Eugene Shoemaker και Edward Chao επισκέφτηκαν την περιοχή τη δεκαετία του 1960 και ανέτρεψαν τα δεδομένα...

news.gr