Ασκήσεις για να πείτε αντίο στο διπλοσάγονο

  • Πέμπτη, 23 Νοέμβριος 2017 17:18
  • Συντακτική Ομάδα
  • Πρόσωπο

Μπορεί να οφείλεται σε λίγα επιπλέον κιλά, μπορεί να είναι απλά κληρονομικό. σημασία έχει ότι αν σε ενοχλεί και θες να απαλλαγείς τρόπος υπάρχει και δεν κοστίζει τίποτα. Μερικές απλές ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να σφίξεις μυς και δέρμα στο σαγόνι και να μειώσεις το «προγούλι». Αφιέρωσε 10 λεπτά την ημέρα από το χρόνο σου και θα δεις θαύματα!

 

1. Σήκωσε το κεφάλι σου και φίλα το ταβάνι
Φυσικά και δε το εννοούμε κυριολεκτικά. Για αυτή την απλή άσκηση γύρε το κεφάλι σου προς τα πίσω και σούφρωσε τα χείλη σου προς το ταβάνι. Όοσο περισσότερο σουφρώνεις τόσο περισσότερο θα πρέπει να νιώθεις τέντωμα στο δέρμα κάτω από το σαγόνι και το λαιμό. Κράτα το για 5 δευτερόλεπτα και μετά χαλάρωσε. Κάνε δύο σετ των 15 επαναλήψεων.

2. Κάνε κύκλο το κεφάλι σου στη φορά του ρολογιού και αντίστροφα
Η περιστροφή του λαιμού είναι μια από τις πιο αποδοτικές ασκήσεις για το προγούλι. Τεντώνει τους μυς του προσώπου, του σαγονιού και του λαιμού και σαν αποτέλεσμα τεντώνει το δέρμα και μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων. Άρχισε την άσκηση γέρνοντας μαλακά το κεφάλι στην μία πλευρά και έπειτα γυρνώντας το μέχρι να κάνει μια πλήρη περιστροφή. Επανέλαβε αλλάζοντας φορά για 3-4 λεπτά.

3. Ίσιωσε τη γλώσσα και πίεσε το λαιμό
Σε καθιστή θέση, γύρε το κεφάλι σου πίσω ώστε να κοιτάς το ταβάνι. Πίεσε τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο και χαμήλωσε αργά το σαγόνι σου προς το στέρνο μέχρι να ακουμπήσουν. Προσπάθησε να κρατάς την πλάτη σου ίσια και τους ώμους σου κάτω καθώς επαναλαμβάνεις την άσκηση για δύο σετ, από 20 επαναλήψεις το καθένα.

4. Τέντωσε το λαιμό σου μπροστά σαν περιστέρι
Κράτα το κεφάλι σου σε ευθεία θέση κοιτώντας μπροστά και τέντωσε προς τα μπρος το λαιμό σου κρατώντας σταθερούς τους ώμους σου. Επανέλαβε τη διαδικασία για δύο σετ των 20 επαναλήψεων το καθένα.

5. Πίεσε ένα μπαλάκι του τένις με το πηγούνι σου
Αν έχεις ένα μπαλάκι του τένις διαθέσιμο, τοποθέτησέ το στο στέρνο σου και πίεσέ το με το σαγόνι σου για μερικά δευτερόλεπτα και μετά άφησέ το. Αυτή η άσκηση γυμνάζει τους μυς στο σαγόνι και το λαιμό και συσφίγγει το δέρμα. Για καλύτερα αποτελέσματα επανέλαβε την άσκηση σε δυο σετ των 10 επαναλήψεων.

6. Σήκωσε το κεφάλι ενώ είσαι ξαπλωμένος/η
Για να κάνεις αυτή την άσκηση ξάπλωσε ανάσκελα με το κεφάλι σου να κρέμεται ελαφρώς από το κρεβάτι. Σήκωσέ το αργά και γύρε το προς το στέρνο σου καθώς κρατάς τους ώμους σου ίσιους και μείνε για 10 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε για τρία σετ των δύο επαναλήψεων αλλά φρόντισε να κάθεσαι μεταξύ κάθε επανάληψης για να μην ζαλιστείς.

7. Βγάλε γλώσσα όσο πιο γρήγορα μπορείς
Για να ενισχύσεις τους μυς στο σαγόνι άνοιξε το στόμα σου όσο πιο πολύ μπορείς και βγάλε τη γλώσσα μέχρι το σημείο που να νιώθεις το δέρμα σου στο σαγόνι και το λαιμό να τεντώνει. Κράτα το για 10 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε. Κάνε ένα σετ των 10 επαναλήψεων και είσαι κομπλέ!

 

Πηγή: athensvoice

Αφηστε καποιο σχολιο